Πόσες ώρες «δουλεύει» καθημερινά μια μαμά

Πόσες ώρες «δουλεύει» καθημερινά μια μαμά

Οι μαμάδες δεν έχουν ωράριο. Ξυπνούν πρώτες από το άγριο χάραμα και πέφτουν στο κρεβάτι τελευταίες, αφού όλοι οι άλλοι έχουν  ξαπλώσει. Κάποιοι σ’ αυτό το σημείο ίσως πουν «οι μαμάδες που δεν δουλεύουν, όμως, είναι πιο ξεκούραστες». Και εδώ έρχεται μία έρευνα να τους απαντήσει με νούμερα και τους κλείσει το στόμα.

*Φωτογραφία: womens-health-center.org

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 γυναίκες, όλες μαμάδες με παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Οι απαντήσεις τους αποδεικνύουν κάτι που ξέρουμε ήδη, αλλά επιβεβαιώνουμε ακόμα μια φορά: ότι η δουλειά της μαμάς είναι η πιο απαιτητική και κουραστική δουλειά στον κόσμο, αφού έχει εξουθενωτικό ωράριο.

Για να μην πολυλογούμε, η μέση μαμά ξυπνάει στις 6.23 το πρωί και δεν σταματάει να είναι στο πόδι μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Επομένως, μιλάμε για ένα ωράριο 14 ολόκληρων ωρών καθημερινά, δηλαδή για 98 ώρες την εβδομάδα τη στιγμή που σε μια 8ωρη πενθήμερη δουλειά, ο εργαζόμενος δουλεύει 40 ώρες την εβδομάδα.

Και αν αναρωτιέστε πόσο ξεκουράζεται μια μαμά, σας έχουμε την απάντηση: 1 ώρα και 7 λεπτά κάθε μέρα.

Όταν ρωτήθηκαν πώς τα βγάζουν πέρα, οι γυναίκες είπαν ότι η βοήθεια από συγγενείς, τα μωρομάντηλα, η τηλεόραση και οι φόρμες που φοράνε όλη μέρα κάνουν το έργο τους λίγο πιο εύκολο!

Εμείς θα συμφωνήσουμε σε όλα εκτός από ένα πράγμα: μας φαίνεται ότι το ωράριό μας παρατείνεται αρκετά - πολύ μετά τις 8.30 το βράδυ...

Πηγή: mamamia.com.au

v