Το μωρό μου έχει κολλήσει πάνω μου- το φροντίζω μόνη χωρίς βοήθεια. Πώς να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση;

Το μωρό μου έχει κολλήσει πάνω μου- το φροντίζω μόνη χωρίς βοήθεια. Πώς να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Έχω ένα μωράκι 11 μηνών, η μητέρα μου δεν ζει και η πεθερά μου είναι αδιάφορη όσον αφορά την ενασχόλησή της με το εγγόνι ενώ ο σύζυγός μου εργάζεται πολλές ώρες. Ως αποτέλεσμα, ο μικρός έχει κολλήσει επάνω μου. Δεν μπορώ να πάω ούτε σε άλλο δωμάτιο, κλαίει και δεν κάθεται με κανέναν. Με έχει κουράσει λίγο αυτή η κατάσταση και δεν είμαι σίγουρη για το πώς να το διαχειριστώ. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: tesco-baby.ie

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα βρέφη, όπως και τα παιδιά, κατά το μεγάλωμά τους είναι απολύτως εξαρτώμενα από τους γονείς. Η σχέση που αναπτύσσουν με τη μητέρα τους είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς εκείνη συνήθως είναι πολύ κοντά με το βρέφος, προκειμένου να το φροντίσει, να το ακούσει, να του μάθει τον κόσμο.

Είναι, λοιπόν, υπέροχο που δίνετε αυτόν το χρόνο στον εαυτό σας αλλά και στο μωρό σας, προκειμένου να χαρείτε τη σχέση σας και το μεγάλωμά του. Η πορεία αυτή είναι μια συγκλονιστική εμπειρία. Σαφέστατα έχει και κούραση, έχει και δυσκολία. Όπως κάθε αλλαγή, έτσι και ο ερχομός ενός παιδιού χρειάζεται μετακίνηση σε πολλά επίπεδα. Το ζευγάρι έχει να παράξει νέους τρόπους λειτουργίας που να μπορούν να εμπεριέξουν το νέο μέλος με ασφάλεια και τρυφερότητα. Η εξωτερική βοήθεια είναι πολύτιμη όταν υπάρχει, ωστόσο δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση όταν το ζευγάρι αποφασίζει ότι επιθυμούν να γίνουν γονείς.

Με άλλα λόγια, αντιλαμβάνομαι την κούρασή σας. Δεν αμφισβητείται ότι υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Μην αφήνετε, ωστόσο, περιθώριο να «κλέψει» από τη χαρά σας. Η βρεφική ηλικία είναι ιδιαίτερα απαιτητική και αυτό είναι κάτι που σύντομα θα αλλάξει, δίνοντάς σας νέα δεδομένα με άλλη χαρά και άλλη δυσκολία. Είναι πολύ όμορφο που το μωρό σας σας ζητά. Είναι πολύ όμορφο που είστε παρούσα και το φροντίζετε. Χαρείτε το.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v