Είναι αλήθεια ότι με τα αντισυλληπτικά μειώνονται οι πόνοι περιόδου;

Είναι αλήθεια ότι με τα αντισυλληπτικά μειώνονται οι πόνοι περιόδου;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Έχω ακούσει από φίλες ότι τα αντισυλληπτικά μειώνουν τους πόνους περιόδου. Υποφέρω κάθε μήνα και θα ‘θελα να μου πείτε αν ισχύει κάτι τέτοιο για να το δοκιμάσω.
Απάντηση:

Τα αντισυλληπτικά επειδή δεν «φουσκώνουν» πολύ τη μήτρα βοηθούν ώστε να έρχεται πιο εύκολα η επόμενη περίοδος. Είναι γεγονός αλλά πρέπει να κάνετε εξετάσεις για θρομβοφιλία πριν τα πάρετε και σίγουρα δεν θα πρέπει να καπνίζετε. Οπότε έχουν ειδικές συνθήκες λήψης και δεν είναι για όλες τις γυναίκες.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v