10 κανόνες Φενγκ Σούι για να γεμίσει το σαλόνι σας θετική ενέργεια

10 κανόνες Φενγκ Σούι για να γεμίσει το σαλόνι σας θετική ενέργεια

Ως το κατ’ εξοχήν δωμάτιο συγκεντρώσεων, συζητήσεων και παρέας, το σαλόνι βρίσκεται, όπως καταλαβαίνετε, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όσων ασχολούνται με το Φενγκ Σούι. Απ’ τους υποστηρικτικές της κινέζικης φιλοσοφίας, ο χώρος του καθιστικού συνδέεται με το χρήμα και την υγεία καθώς και με την ευτυχία και την ευρυθμία της οικογένειας.

Πάμε να τους δούμε:

1. Φως και φωτεινά χρώματα: Πρώτος κι απαράβατος κανόνας: το σαλόνι πρέπει να ‘ναι ευήλιο. Το φως φέρνει τύχη στην οικογένεια, σύμφωνα με το Φενγ Σούι και τα σκούρα χρώματα στη διακόσμηση είναι καλύτερο να αποφεύγονται.

2. Το καθιστικό πρέπει να είναι ορατό από την εξώπορτα: οι ειδικοί επί του θέματος, υποστηρίζουν ότι αν το καθιστικό σας είναι «κρυμμένο», τότε δεν θα έχετε ιδιωτικότητα στη ζωή σας και θα επηρεαστεί αρνητικά η δουλειά σας.

3. Η διάταξη των επίπλων πρέπει να σχηματίζει τετράγωνο ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο: μ’ αυτόν τον τρόπο θα φέρετε τύχη στα οικονομικά σας και θα βοηθήσετε την ροή της ενέργειας.

4. Η θέση του καναπέ: ο καναπές πρέπει να έχει την πλάτη προς τον τοίχο και να μην βρίσκεται μπροστά, κάθετα ή παράλληλα με την πόρτα εισόδου, γιατί μπλοκάρει τη είσοδο της ενέργειας.

5. Όχι καθρέφτης πίσω απ’ τον καναπέ: ο καθρέφτης πίσω απ’ τον καναπέ φέρνει κακή τύχη. Προτιμότερο είναι να τον τοποθετήσετε στο πλάι του καναπέ.

6. Κυκλικό μοτίβο στη διακόσμηση: ο κύκλος είναι το σύμβολο του Yang, φέρνει ευτυχία και ηρεμία. Προτιμήστε στρογγυλό τραπεζάκι αντί για τετράγωνο και, γενικά, αποφύγετε τις γωνίες όσο περισσότερο μπορείτε.

7. Όχι μυτερά αντικείμενα: αν ο καλός σας θέλει να εκθέσει τη συλλογή του από σπαθιά Σαμουράι στο σαλόνι σας, μην τον αφήσετε! Τα αιχμηρά αντικείμενα προκαλούν βία και συγκρούσεις, γι’ αυτό οι ειδήμονες συνιστούν να τα αποφύγετε.

8. Μην «μπουκώνετε» τον χώρο με αντικείμενα και έπιπλα: το πολύ «φορτωμένο» σαλόνι οδηγεί σε επιδείνωση της υγείας και εμπόδια στην καθημερινότητα.

9. Ανεμιστήρες, μικρά συντριβανάκια και κινούμενα αντικείμενα αυξάνουν τη ροή της θετικής ενέργειας και την ευτυχία των κατοίκων του σπιτιού.

10. Ξεφορτωθείτε ή φτιάξτε ό,τι είναι χαλασμένο: αν υπάρχει οτιδήποτε που δεν λειτουργεί ή έχει σπάσει πρέπει είτε να το φτιάξετε είτε να το πετάξετε. Έτσι, θα ρέει η ενέργεια του χρήματος και θα βοηθήσετε ζητήματα άλυτα για καιρό να διορθωθούν.

v