Μάθετε τι ζώδιο είστε στο κινέζικο ωροσκόπιο

Μάθετε τι ζώδιο είστε στο κινέζικο ωροσκόπιο

Αν ασχολείστε με τα ζώδια, τότε θα γνωρίζετε αρκετά για το κλασικό δυτικό ωροσκόπιο. Η ιδιότητα του κάθε ζωδίου διαρκεί ένα μήνα και το καθένα έχει συγκεκριμένα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητά του. Τι ισχύει, όμως, στο κινέζικο ωροσκόπιο; Τα πράγματα εκεί είναι λίγο διαφορετικά...

Τα κινέζικα ζώδια καθορίζονται με βάση το έτος γέννησης, και όχι την ημερομηνία. Σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση, το ζώο που κυριαρχεί την χρονιά που γεννήθηκε το κάθε άτομο, επηρεάζει τον χαρακτήρα αλλά και το μέλλον του. Σε αντίθεση με την δυτική αστρολογία, η θέση των πλανητών ή οι εκλείψεις δεν παίζουν κανένα ρόλο στον ζωδιακό κύκλο.

Το «shengxiao», όπως ονομάζεται αλλιώς το κινέζικο ωροσκόπιο, είναι ένας επαναλαμβανόμενος κύκλος δώδεκα ετών, με τον κάθε χρόνο να εκπροσωπείται από ένα συγκεκριμένο ζώο και τα χαρακτηριστικά του.

Συγκεκριμένα, τα ζώδια είναι:

1. Ποντικός

Στοιχείο: νερό

Αντίστοιχο ζώδιο: τοξότης

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η σταθερότητα σε κάθε πλευρά της ζωής του. Ακόμα και σε περίπτωση κάποιας αναγκαστικής αλλαγής, η «προσεκτική» λήψη αποφάσεων μετά από πολλή σκέψη, είτε πρόκειται για τον επαγγελματικό είτε για τον προσωπικό τομέα, τον αντιπροσωπεύει. Είναι έξυπνος, κοινωνικός και προσαρμόζεται εύκολα σε καταστάσεις.

2. Βουβάλι

Στοιχείο: γη

Αντίστοιχο ζώδιο: αιγόκερως

Αντιπροσωπευτικά στοιχεία του είναι η επιμονή, η υπομονή και η επιτυχία. Προσπαθεί πάντα να πετυχαίνει το στόχο του και γι' αυτό η πειθαρχία είναι η δεύτερη φύση του. Μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να πάρουν κάποιες σημαντικές αποφάσεις, αλλά μόλις τα καταφέρουν, προσηλώνονται σε αυτές.

3. Τίγρης

Στοιχείο: ξύλο

Αντίστοιχο ζώδιο: υδροχόος

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, η τίγρη χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα, αυτοπεποίθηση, αλλά και εσωστρέφεια. Ένα ακόμα στοιχείο της είναι η παρορμητικότητα, με την οποία συνηθίζει να εκπλήσσει συνεχώς τον κύκλο της ενώ εξαιτίας της αγάπης της για περιπέτεια, εξελίσσεται σε πολύ ενδιαφέρον άτομο για τους γύρω του.

4. Λαγός

Στοιχείο: ξύλο,

Αντίστοιχο ζώδιο: ιχθύες

Η κοινωνικότητα και η φυσική άνεση που έχει είναι τα κύρια στοιχεία της προσωπικότητάς του. Προσπαθεί πάντα να ακολουθεί ένα πρόγραμμα, γιατί έτσι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά πολλές φορές παρασύρεται από τα συναισθήματά του.

5. Δράκος

Στοιχείο: γη

Αντίστοιχο ζώδιο: κριός

Ζει στα άκρα, του αρέσουν οι καινούριες εμπειρίες και γι' αυτό αποκτά μία γενική θεώρηση του κόσμου. Έχει αναπτυγμένη την αίσθηση της δικαιοσύνης και της ηθικής και θεωρεί την αγάπη σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του.

6. Φίδι

Στοιχείο: φωτιά

Αντίστοιχο ζώδιο: ταύρος

Στηρίζεται στις εμπειρίες του, μαθαίνει συνεχώς από τα λάθη του και δύσκολα μπορεί να εξαπατηθεί. Πολλές φορές νιώθει την ανάγκη να μείνει μόνος του γιατί αισθάνεται ότι «πνίγεται» από τους ανθρώπους γύρω του.

7. Άλογο

Στοιχείο: φωτιά

Αντίστοιχο ζώδιο: δίδυμος

Είναι πιστός φίλος και σύντροφος, αν και λίγο ιδιαίτερος χαρακτήρας. Κάποιες φορές γίνεται εγωιστής, παρόλο που επιδεικνύει τεράστια υπομονή με τους δικούς τους ανθρώπους. Αποφεύγει τις συγκρούσεις και προσπαθεί να λύνει τις όποιες διαφορές προκύψουν.

8. Κατσίκα

Στοιχείο: γη

Αντίστοιχο ζώδιο: καρκίνος

Είναι το ζώδιο για την χρονιά 2015. Δεν της αρέσουν οι ξαφνικές αλλαγές και οι παρορμητικές αποφάσεις. Επιδιώκει την ηρεμία μέσω της σταθερότητας, γι' αυτό και φροντίζει να έχει πάντα ένα σχέδιο για ό,τι κάνει. Δεν εμπιστεύεται εύκολα τους γύρω της, αλλά, όταν το κάνει, σημαίνει ότι είναι σίγουρη για την επιλογή της.

9. Πίθηκος

Στοιχείο: μέταλλο

Αντίστοιχο ζώδιο: λέων

Θέλει να αισθάνεται συνεχώς ενθουσιώδης και περιπετειώδης και για το λόγο αυτό επιδιώκει καινούριες εμπειρίες. Έχει ένα αίσθημα νεανικότητας, λόγω του οποίου κάνει συχνά λάθη αλλά καταφέρνει να μαθαίνει από αυτά.

10. Πετεινός

Στοιχείο: μέταλλο

Αντίστοιχο ζώδιο: παρθένος

Ακολουθεί χωρίς δεύτερη σκέψη το ένστικτό του, το οποίο συνήθως τον ανταμείβει με πολλές επιτυχίες. Δεν χάνει τον χρόνο του με άγχος και περιττές ανησυχίες- η ψυχραιμία είναι το κλειδί της επιτυχίας του.

11. Σκύλος

Στοιχείο: γη

Αντίστοιχο ζώδιο: ζυγός

Χρησιμοποιεί πολύ το μυαλό του, αλλά κρατάει πολλά για τον εαυτό του. Είναι περισσότερο μοναχικός χαρακτήρας, δεν του αρέσει να μοιράζεται με άλλους τα συναισθήματά του και προτιμά να περνά χρόνο τον εαυτό του.

12. Χοίρος

Στοιχείο: νερό

Αντίστοιχο ζώδιο: σκορπιός

Του αρέσει να γνωρίζει καινούρια άτομα και να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο. Προσαρμόζεται εύκολα σε δύσκολες καταστάσεις και, αν χρειαστεί, επαναπροσδιορίζει γρήγορα τα «θέλω» και τους στόχους του.

Όσοι είστε γεννημένοι Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον παρακάτω πίνακα, γιατί το κινέζικο έτος αλλάζει στο διάστημα μεταξύ της 21ης Ιανουαρίου και της 20ης Φεβρουαρίου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v