Είχα ολοκληρωμένη επαφή με τον σύντροφό μου την 8η μέρα του κύκλου. Μπορεί να έχω μείνει έγκυος;

Είχα ολοκληρωμένη επαφή με τον σύντροφό μου την 8η μέρα του κύκλου. Μπορεί να έχω μείνει έγκυος;

Ερώτηση:
Γεια σας. Θα ήθελα τα φώτα σας. Με τον σύντροφό μου είχαμε ολοκληρωμένη επαφή την 8η μέρα του κύκλου μου. Αυτό σημαίνει ότι ήμουν 4 μέρες μετά την περίοδο. Έχω ασταθή και μεγάλο κύκλο των 38 ημερών συνήθως- δυο μέρες πάνω, δυο μέρες κάτω. Δυο μέρες μετά την επαφή ένιωσα πονάκια κάτω στην κοιλιά τύπου ωορρηξίας. Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα να είχα όντως ωορρηξία τόσο νωρίς σε τόσο μεγάλο κύκλο; Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης;
Απάντηση:

*Φωτογραφία: vinelady.com

Γενικώς οποιαδήποτε επαφή κατά τη διάρκεια του κύκλου μπορεί να πετύχει εγκυμοσύνη. Η εγκυμοσύνη αυτή είναι περισσότερο πιθανή όταν η επαφή γίνει κοντά στην ωορρηξία. Αν ο κύκλος είναι 38 μέρες και μεγαλύτερος, σημαίνει ότι η ωορρηξία γίνεται πίσω, δηλαδή μετά την 20η ημέρα όποτε αυτή η επαφή μάλλον δεν έχει αποδώσει σε εγκυμοσύνη. Αλλά γενικώς δεν μπορείτε να είστε σίγουρη μετρώντας μόνο τις μέρες.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v