8 πράγματα για τα οποία καμία νέα μαμά δεν πρέπει να νιώθει ενοχές

8 πράγματα για τα οποία καμία νέα μαμά δεν πρέπει να νιώθει ενοχές

Το να είσαι νέα μαμά σημαίνει ότι το δύσκολο ταξίδι της μητρότητας από τη μία σε έχει συναρπάσει και από την άλλη σε έχει καταβάλλει. Είναι πολύ πιθανό να σε έχει καταβάλλει σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές καταλήγεις να γεμίζεις με ενοχές τον εαυτό σου γιατί...

*Φωτογραφία: whisbear.com

Το σώμα σου δεν σ’ αρέσει

Η κοιλίτσα σου πετάει, έχεις αποκτήσει ραγάδες σε σημεία που πριν δεν είχες και κοιτάζεις το είδωλό σου στον καθρέφτη με απογοήτευση. Θυμήσου ότι το σώμα σου, με τις ατέλειές του, χάρισε στο μωρό σου το πιο ζεστό σπίτι που θα μπορούσε να έχει για 9 μήνες. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν ακόμα σου έχουν μείνει αυτά τα 2-3 κιλά της εγκυμοσύνης που δεν μπορείς με τίποτα να χάσεις- άξιζε η θυσία. 

*Φωτογραφία: picstame.com

Έχεις απομακρυνθεί από τους φίλους σου

Για έναν και μόνο λόγο: είσαι τόσο κουρασμένη που ακόμα και το να πάρεις τηλέφωνο την κολλητή σου σου φαίνεται βουνό. Μην ανησυχείς, αν είναι πραγματική φίλη, σε καταλαβαίνει και θα δείξει υπομονή. Απλώς μην απομακρυνθείς για πάντα.

Δεν αντέχεις άλλες επισκέψεις

Κάπου εκεί στην εκατοστή επίσκεψη που κάποιος συγγενής, φίλος ή γνωστός έρχεται να δει το μωρό σου, αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι δεν αντέχεις άλλο και ότι έχεις ανάγκη να πάρεις αγκαλιά το μικρό σου, να κρυφτείτε στο υπόγειο του σπιτιού και να μην σας ξαναενοχλήσει εκείνη η μακρινή θεία που σου κάνει συνεχώς υποδείξεις για το πώς ταΐζεις/ ντύνεις/ αλλάζεις το παιδί σου και καμία ξαδέρφη, που έρχεται και κάθεται με τις ώρες για καφέ για να σου πει τα προβλήματά της.

Κυκλοφορείς όλη μέρα με φόρμες

Γιατί είναι άνετες, δεν σε πιέζουν, δεν σε νοιάζει να λερωθούν, μπορείς να κάνεις όλες τις δουλειές του σπιτιού φορώντας τις και είναι αρκετά ευπρεπείς αν περιμένεις να δεχτείς κόσμο στο σπίτι. Δικαίωμά σου να τις φοράς 24 ώρες το 24ωρο για όποιον λόγο κι αν τις προτιμάς- μην αισθάνεσαι τύψεις που το τελευταίο που σε νοιάζει πλέον είναι το στιλ σου. Το αγαπημένο σου τζιν που σε κοιτάει παραπονεμένα κάθε φορά που ανοίγεις τη ντουλάπα, μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα.

*Φωτογραφία: morguefile.com

Δεν έχεις όρεξη για σεξ (ακόμα)

Είσαι διαρκώς εξαντλημένη, οι λίγες φορές που έχετε προσπαθήσει να κάνετε σεξ με τον άντρα σου μετά την εγκυμοσύνη δεν έχουν πάει καλά και η ερωτική σου διάθεση είναι σαφώς μειωμένη. Μην νιώθεις τύψεις, όταν είσαι και πάλι έτοιμη αλλά και λίγο πιο ξεκούραστη, θα το ευχαριστηθείτε όπως πριν- και εσύ και ο σύντροφός σου.

Παραμελείς όλες τις δουλειές του σπιτιού

Προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του μωρού σου. Ακόμα και όταν καταφέρεις να ξεκλέψεις 2 λεπτά για τον εαυτό σου, τότε προτεραιότητα έχει η ξεκούρασή σου. Τα βρώμικα πιάτα, το ακατάστατο σαλόνι και τα άπλυτα ρούχα μπορούν να περιμένουν και εσύ δεν χρειάζεται να έχεις τύψεις γι’ αυτό. Εξάλλου, μπορεί να βοηθήσει και ο μπαμπάς!

*Φωτογραφία: huyoungheaven.files.wordpress.com

Το μόνο που θες είναι να αγκαλιάζεις, να φιλάς, να χαζεύεις το μικρό σου

Οι πρώτοι μήνες με το μωρό σου θα περάσουν γρήγορα και αν το μόνο που σε ευχαριστεί είναι να είσαι δίπλα του, καν’ το. Μην φοβάσαι ότι θα το κακομάθεις γιατί διαβάζεις άρθρα που λένε ότι το μωρό σου θα κολλήσει πάνω σου, αν το μόνο που θες είναι να το αγκαλιάζεις και το φιλάς όλη την ώρα. Αυτές οι στιγμές δεν πρόκειται να ξαναρθούν κι εσύ μην έχεις τύψεις που τις ζεις.

 

*Φωτογραφία: pinterest.com

Δεν έχεις ιδέα τι κάνεις

Όλες το ‘χουμε σκεφτεί, λίγες το ξεστομίζουν. Καμία νέα μαμά δεν ξέρει τι κάνει, όσα βιβλία κι αν έχει διαβάσει, όσα ανίψια κι αν έχει φροντίσει, όση βοήθεια κι αν έχει από γιαγιάδες και παππούδες. Μην κατηγορείς το εαυτό σου ότι δεν προετοιμάστηκες σωστά, ότι δεν τα κάνεις όλα όπως πρέπει κ.ο.κ. Τα καταφέρνεις πολύ καλύτερα απ’ όσο νομίζεις!

v