Με και χωρίς μαλλιά: Το χιουμοριστικό βίντεο μιας πραγματικά δυνατής γυναίκας

Με και χωρίς μαλλιά: Το χιουμοριστικό βίντεο μιας πραγματικά δυνατής γυναίκας

Η Briony Benjamin διαγνώστηκε τα περασμένα Χριστούγεννα με τη νόσο του Hodgkin ή Λέμφωμα Hodgkin, όπως λέγεται διαφορετικά -ένα είδος καρκίνου. Συνήθως προσβάλλει άτομα που διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους ενώ, αν και ίσως το όνομά του δεν είναι τόσο γνωστό, είναι ο πέμπτος πιο συχνός καρκίνος στην Ευρώπη.

Πλέον, η Briony αναρρώνει από τη χημειοθεραπεία και κατά τη διάρκεια της θεραπείας της, αποφάσισε να φτιάξει ένα χιουμοριστικό βίντεο, που συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενό της, για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τη νόσο:

«Ενώ έκανα τη θεραπεία, έφτιαξα αυτό το βίντεο: “Με και χωρίς μαλλιά”.

Είναι τρομακτικό να το δείχνω στον κόσμο αλλά θέλω να ενημερωθεί το κοινό για το Λέμφωμα Hodgkin, γιατί δεν είναι εύκολο να καταλάβεις ότι σε έχει προσβάλλει. Ελπίζω ότι αυτό το βίντεο θα προτρέψει πολλούς από εσάς να κάνετε τις εξετάσεις σας και να βάζετε σε προτεραιότητα την υγεία σας.

Να θυμάστε ότι πρέπει να ακούτε το σώμα σας. Και το εννοώ, να ακούτε πραγματικά το σώμα σας.

Να μην το ακούτε όπως όταν “ακούτε” τη μαμά σας στο τηλέφωνο και ταυτόχρονα χαζεύετε στο ίντερνετ.

Να το ακούτε πραγματικά. Και μετά να κάνετε αυτό που σας λέει.»



Η Briony άρχισε να έχει τα συμπτώματα της νόσου περίπου ένα χρόνο πριν την διάγνωση αλλά δεν τους έδινε σημασία γιατί δεν έμοιαζαν ανησυχητικά. Για να καταλάβετε, μερικά απ’ τα σημάδια του Λεμφώματος Hodgkin είναι η εφίδρωση το βράδυ, η φαγούρα, η εξάντληση και οι πρησμένοι λεμφαδένες. Με εξαίρεση το τελευταίο, τα υπόλοιπα μπορεί εύκολα να τα προσπεράσει ο καθένας μας. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να ακούσουμε τη συμβουλή της και να μην αγνοούμε τα σημάδια που μας στέλνει το ίδιο μας το σώμα. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να μας σώσει!

Πηγή: mamamia.com.au

v