Πώς θα βοηθήσουμε την κόρη μας να ξεπεράσει τον φόβο της για τα εμβόλια;

Πώς θα βοηθήσουμε την κόρη μας να ξεπεράσει τον φόβο της για τα εμβόλια;
Ερώτηση:
Η κόρη μας είναι 2,5 ετών και όταν ξυπνάει, κλαίει και δεν ηρεμεί με τίποτα. Μετά το Bexsero, επειδή την πόνεσε δεν θέλει να βγάλει την μπλούζα της και όταν πάμε να την αλλάξουμε, κλαίει γιατί φοβάται ότι θα της κάνουμε ένεση! Τι μπορούμε να κάνουμε για να το ξεπεράσει;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα παιδιά έχουν λόγους να αναπτύσσουν διάφορους φόβους, λογικούς και παράλογους. Ο φόβος για το εμβόλιο, είναι λογικός, αφού πράγματι δεν αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία. Χρειάζεται μια όμορφη εξήγηση, μια τρυφερή στάση του γονέα εκείνη τη στιγμή που το παιδί δυσκολεύεται, ώστε να είναι ξεκάθαρα αντιληπτό ότι μπορεί να το καταλάβει, να το ακούσει και να το φροντίσει.

Το θέμα του ύπνου που αναφέρετε, μοιάζει να είναι ξεχωριστό θέμα. Τι είναι αυτό που την κάνει να ξυπνά με κλάματα; Ακούστε την, με όποιοn τρόπο μπορείτε να επικοινωνήσετε, δώστε της χώρο να εκφραστεί διαφορετικά. Είναι σημαντικό να είστε τρυφερή μαζί της, ακόμη κι αν υπάρχει κούραση. Χρειάζεται να τη διδάξετε με τη στάση και το παράδειγμά σας, ποιους άλλους τρόπους, πέρα από το κλάμα, μπορεί να αξιοποιήσει για να εκφραστεί. Είναι αναμενόμενο να μη γνωρίζει. Είναι όμορφο που σας ζητάει να της το μάθετε! Μιλάτε λοιπόν μαζί της, την ακούτε και τις δίνετε νέες δυνατότητες να εκφράσει τη δυσκολία της για να τη φροντίσετε σε ότι χρειάζεται!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v