Τρίτη στην Ευρώπη η Ελλάδα σε κρούσματα ιλαράς

Τρίτη στην Ευρώπη η Ελλάδα σε κρούσματα ιλαράς

Πριν έναν περίπου χρόνο, αρχίσαμε να μιλάμε για έξαρση της ιλαράς στις χώρες που είχαν μειώσει τον εμβολιασμό, όπως η Γαλλία και η Γερμανία και για αύξηση των κρουσμάτων σε Ιταλία και Ρουμανία, όπου είχαν καταγραφεί και θάνατοι από τη νόσο. Φέτος, τα νέα είναι ακόμα πιο δυσάρεστα, όχι μόνο για την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και για τη χώρα μας.

*Φωτογραφία: parenting.firstcry.com

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Νοσημάτων για την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2017 έως την 28η Φεβρουαρίου 2018, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τα περισσότερα κρούσματα ενώ η Ιταλία και η Ρουμανία βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Τα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά, αφού όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, από την 01 Μαΐου 2017 και μέχρι τις 19 Απριλίου 2018 στην χώρα μας έχουν καταγραφεί 2591 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα ενώ έχουν σημειωθεί 3 θάνατοι από τη νόσο. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι τα τελευταία 91 κρούσματα προστέθηκαν μόλις μέσα σε μία βδομάδα ενώ μέχρι την περασμένη Πέμπτη ο συνολικός αριθμός τους ήταν 2500.

Όπως επισημαίνει και το ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο, η εντατικοποίηση του εμβολιασμού είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της νόσου. 

Σε παλαιότερο άρθρο μας θα δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ιλαρά.

Πηγές: iatronet.gr, keelpno.gr

v