Η 6 ετών κόρη μου βασανίζεται κάθε φορά που φεύγω για τη δουλειά. Θέλω να την ανακουφίσω από όλο αυτό...

Η 6 ετών κόρη μου βασανίζεται κάθε φορά που φεύγω για τη δουλειά. Θέλω να την ανακουφίσω από όλο αυτό...
Ερώτηση:
Καλημέρα! Έχω μια κορούλα 6 ετών. Τον Οκτώβρη χώρισα και ξαναήρθα πίσω στο νησί μου μένοντας με στους δικούς μου, αφήνοντας τον πρώην άντρα μου στην Κρήτη όπου μέναμε τα τελευταία 4 χρόνια. Η κόρη μου από πιο παλιά, αλλά εντονότερα το τελευταίο διάστημα, είναι κολλημένη πάνω μου. Δυο φορές την εβδομάδα, δουλεύω πρωί- απόγευμα. Όταν έρχεται η ώρα να φύγω το απόγευμα, κλαίει έντονα παρακαλώντας να μη φύγω. Νιώθω ότι χάνει τον κόσμο της ενώ της εξηγώ ότι σε λίγη ώρα θα επιστρέψω. Εδώ και δέκα μέρες ξεκίνησα μια σχέση. Βρισκόμαστε κάποια βράδια όταν έχει κοιμηθεί η μικρή αφήνοντάς την στους γονείς μου αφού μένουμε μαζί, όπως σας είπα. Κατά τις 12-12:30 ξυπνάει και με ζητάει. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια μεγάλη ανασφάλεια και ένα κενό μην ξέροντας τι το έχει προκαλέσει όλο αυτό σε τέτοιο βαθμό. Της εξήγησα ότι η μαμά δεν πρόκειται να την αφήσει. Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό και επίσης νιώθω ενοχές για το ότι κι αν κάνω γιατί καταλαβαίνω ότι υπάρχει κάτι μέσα της που τη βασανίζει.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: saloona.co.il

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η περίοδος αυτή είναι μια περίοδος μεγάλων αλλαγών για την οικογένειά σας. Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν συναισθηματικά όλα τα μέλη κι όχι μόνο την κόρη σας. Κάθε μέλος λοιπόν, ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεται, αντιδρά με όποιον τρόπο έχει διαθέσιμο.

Ένας χωρισμός είναι μια επίπονη κατάσταση, η οποία χρονικά δεν περιορίζεται στην περίοδο της απόφασης. Αφορά τόσο το πριν όσο και το μετά. Ταυτόχρονα, στη δική σας ιστορία, αλλάξατε τόπο διαμονής, πρόσωπα με τα οποία μένετε, εργασία, ωράρια. Οι ταυτόχρονες και μεγάλες αυτές αλλαγές χρειάζονται χρόνο και διαρκή υποστήριξη προκειμένου να καταγραφούν και να βρει καθένας τη λειτουργικότητά του μέσα στα νέα δεδομένα.

Η κόρη σας, λοιπόν, είναι λογικό να ζητά από εσάς, που είστε τόσο σημαντική για εκείνη, να τη φροντίσετε. Χρειάζεται να την καταλάβετε, να την εμπεριέξετε, να την καθησυχάσετε. Να της επιβεβαιώσετε με τη στάση σας κι όχι μόνο με τα λόγια σας ότι αυτές οι σημαντικές αποφάσεις που πήρατε είναι για καλό, κι ότι όταν δυσκολεύεται, μπορεί να ανατρέχει σε εσάς για βοήθεια γιατί είστε δυνατή και μπορείτε να την υποστηρίξετε.

Είστε λοιπόν πολύ παρούσα, την ακούτε και την φροντίζετε με κάθε αφορμή.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v