Το 6 μηνών μωρό μου είναι κολλημένο πάνω μου και κλαίει όταν δεν είμαι μαζί του. Τι μπορώ να κάνω;

Το 6 μηνών μωρό μου είναι κολλημένο πάνω μου και κλαίει όταν δεν είμαι μαζί του. Τι μπορώ να κάνω;
Ερώτηση:
Το θέμα μου είναι η προσκόλληση βρέφους με τη μαμά του. Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών το οποίο είναι αρκετά προσκολλημένο επάνω μου. Στην παρουσία άλλων, πάντα ψάχνει να με βρει και όταν το πάρει κάποιος αγκαλιά εκτός του πατέρα της, κλαίει και με βλέπει έντονα. Αυτό που με ενοχλεί έντονα στους άλλους είναι οι συχνές αλλαγές στα χέρια από τον ένα στον άλλο χωρίς το μωρό να το ευχαριστιέται, μάλλον την αναστατώνει. Και είναι εδώ που έρχομαι σε έντονη διαφωνία με τον σύζυγό μου. Η γιαγιά (μητέρα του συζύγου) δεν αντιλαμβάνεται ποτέ τις ανάγκες του παιδιού. Για παράδειγμα, όταν το βρέφος έχει ανάγκη μέσα στη μέρα να κοιμηθεί, δεν το δέχεται και συνεχίζει να την παίζει με αποτέλεσμα το μωρό να εκνευρίζεται και αντί να το κοιμίσει απλώς, του αλλάζει παιχνίδι. Εξήγησα πολλές φορές τις ανάγκες του παιδιού αλλά δεν με ακούνε... Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Ευχαριστώ.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: babyfoodtips.ru

Αγαπητή αναγνώστρια,

Στην ηλικία των 6 μηνών, είναι αναμενόμενο το μωρό σας να σας αναζητά και να κλαίει όταν απομακρύνεται από την αγκαλιά σας. Σιγά σιγά, καθώς το άγχος του προς τα άλλα πρόσωπα θα μειώνεται, μπορείτε να την αποχωρίζεστε για λίγο, ακόμη και εάν δυσκολεύεται. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε βοηθητική ώστε να αντέξει μια σύντομη ματαίωση και να μπορέσει έπειτα να νιώσει ξανά ασφαλής κοντά σας.

Από το λεγόμενά σας, συμπεραίνω ότι η γιαγιά χρειάζεται να την κρατά κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα κατά τις οποίες δεν είστε παρούσα και αγωνιάτε για την φροντίδα της. Σαφώς ο τρόπος σας θα διαφέρει από οποιουδήποτε άλλου και η σχέση με το μωρό σας επίσης. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν μπορεί το μωρό σας να χαρεί τη σχέση του με ένα άλλο πρόσωπο. Όταν θα θέλει να κοιμηθεί, θα το κάνει, ακόμη και αν της προτείνεται ένα διαφορετικό παιχνίδι. Μπορείτε, λοιπόν, να επαναλάβετε την επιθυμία σας, κατανοώντας ότι κάθε πρόσωπο έχει τον δικό του τρόπο, και αυτό δεν σημαίνει ότι το μωρό σας δεν θα κερδίσει από αυτόν. 

Να τη χαίρεστε!  

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v