Η μεγάλη μου κόρη ζηλεύει πολύ τη μικρή και είναι αντιδραστική. Πώς να τη χειριστούμε;

Η μεγάλη μου κόρη ζηλεύει πολύ τη μικρή και είναι αντιδραστική. Πώς να τη χειριστούμε;
Ερώτηση:
Γεια σας. Έχω 2 κοριτσάκια, το ένα είναι 1 έτους και το άλλο 3 ετών. Η μεγαλύτερή μου κόρη είναι αρκετά αντιδραστική και ζηλεύει πολύ την μικρή, δεν θέλει να παίζουν μαζί. Όταν της πάρει κάποιο παιχνιδάκι, της φωνάζει συνέχεια, την διώχνει κ.τ.λ. Ακόμα και μαζί μας, δεν ακούει καθόλου, είναι σε ένταση τις περισσότερες φορές σε σημείο που δεν ξέρουμε κι εμείς πώς να της φερθούμε. Τι άλλο να κάνουμε;
Απάντηση:

*Φωτογραφία: parentingsquad.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σε αυτές τις μικρές ηλικίες, αλλά και σε μεταγενέστερες, συναντάται συχνά η δυσκολία στις σχέσεις μεταξύ αδερφών. Αυτό δεν αποτελεί απαραίτητα ανησυχητικό στοιχείο, καθώς τα παιδιά διεκδικούν, διαφωνούν, μαλώνουν και αυτό αποτελεί αναπτυξιακό επίτευγμα.

Στη δική σας περίπτωση, αν και μιλούμε για 2 χρόνια διαφορά ηλικίας, στις ηλικίες αυτές οι διαφορές είναι τεράστιες, επομένως η μεγαλύτερή σας κόρη δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει ισότιμα με τη μικρότερη, και αυτό μπορεί να τη θυμώνει ή και να βαριέται.

Χρειάζεται, λοιπόν, να αφιερώσετε μοναδικό χρόνο στην κάθε μία, φροντίζοντας τις πολύ διαφορετικές ανάγκες της ηλικίας τους. Το παιχνίδι ακόμα, είναι τόσο σημαντικό σε αυτήν τη φάση, και τόσο διαφορετικό στο 1o και στο 3o έτος ζωής. Παίξτε μαζί της, χαρείτε την και μην τη ζητάτε να «μικρύνει» για να μπορέσει να εντάξει και τη αδερφή της στις δραστηριότητεές της. Μεγαλώνει και το χαίρεται. Χαρείτε το κι εσείς!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v