Ποιο είναι το ιδανικό φόρεμα για κάθε τύπο σώματος

Ποιο είναι το ιδανικό φόρεμα για κάθε τύπο σώματος

Η θερμοκρασία ανεβαίνει όλο και περισσότερο και μας προκαλεί να φορέσουμε τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φορέματα. Εκτός της άνεσης και της  δροσιάς που μας προσφέρουν, όμως, το ερώτημα είναι αν κολακεύουν τη σιλουέτα μας. Ευκαιρία, λοιπόν, τώρα που κατεβάζετε τα καλοκαιρινά να κάνετε ένα ξεδιάλεγμα και να δείτε ποια φορέματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον σωματότυπό σας.

Όσα κρίνετε ότι τελικά δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, αλλά είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να ταιριάζουν στον... σωματότυπο της αδερφής, ξαδέρφης ή κολλητής σας.

Κλεψύδρα

Στόχος: να τονίσετε τη μέση

Ποια φορέματα σας ταιριάζουν

Ο συγκεκριμένος σωματότυπος φημίζεται για το πλούσιο μπούστο και τη σέξι περιφέρεια, που βρίσκονται σε συμμετρία, αλλά και για τη μέση δαχτυλίδι.

*Φωτογραφία: verilymag.com

Τα φορέματα που θα σας κολακέψουν είναι:

Κρουαζέ φόρεμα: η γραμμή του κολακεύει τις καμπύλες χωρίς να τις περιορίζει και αναδεικνύει τη μέση σας.

Με λαιμόκοψη καρδιά: το πλούσιο μπούστο αναδεικνύεται με το συγκεκριμένο κόψιμο στο στήθος, που θυμίζει κάτι από Marilyn Monroe και δεκαετία του '60.

Κάθε φόρεμα με ζώνη: το σώμα σας είναι συμμετρικό κι έτσι τα περισσότερα φορέματα θα αναδείξουν τη σιλουέτα σας. Το τρικ για να σας κολακεύσουν ακόμα περισσότερο, όμως, είναι μία ζώνη που θα τονίσει τη μέση σας.

Σωλήνας

Στόχος: να δημιουργήσετε περισσότερες καμπύλες

Οι γυναίκες με αυτόν τον σωματότυπο έχουν ομοιόμορφο σώμα με τους γοφούς, τη μέση, το μπούστο και τους ώμους να είναι απολύτως συμμετρικά, όμως δεν έχουν καμπύλες.

*Φωτογραφία: verilymag.com

Για να τις δημιουργήσετε, θα σας βοηθήσουν τα παρακάτω φορέματα:

Γραμμή Α: το κόψιμο αυτό είναι στενό πάνω και ανοιχτό κάτω με αποτέλεσμα να δίνει την ψευδαίσθηση των καμπυλών στους γοφούς και να τονίζει τη μέση.

Εφαρμοστά φορέματα με ψηλό λαιμό: η ψηλή λαιμόκοψη θα τονίσει το μπούστο, γι’ αυτό και είναι η ιδανική επιλογή αν θέλετε να κάνετε μία σέξι εμφάνιση.

Στράπλες με σούρες: οι σούρες θα αγκαλιάσουν το σώμα σας και θα το κάνουν να πιο θηλυκό και σέξι ενώ η απουσία της τιράντας θα κάνει το μπούστο να φαίνεται πιο πλούσιο.

Φουλ στις οριζόντιες ρίγες: είστε ο μοναδικός σωματότυπος που μπορείτε να φορέσετε ένα φόρεμα με οριζόντιες ρίγες χωρίς να σας παχαίνει. Τι πετυχαίνετε μ’ αυτό; Κερδίζετε όγκο και καμπύλες σε όλο σας το σώμα.

Αχλάδι

Στόχος: να αποκτήσει το σώμα συμμετρία

Είναι το... σώμα κατατεθέν των Ελληνίδων, που χαρακτηρίζεται από στενούς ώμους και μέση και πιο «ανοιχτή» περιφέρεια. Τα ιδανικά φορέματα για όλες εμάς, λοιπόν, είναι αυτά που καταφέρνουν να προσθέσουν όγκο στο πάνω μέρος του κορμού αλλά και να τονίσουν περισσότερο τη μέση.

*Φωτογραφία: verilymag.com

Επομένως, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε:

Φόρεμα με ντραπέ λαιμόκοψη: το κόψιμο αυτό θα δώσει τον όγκο που λείπει από τον θώρακα και το μπούστο και θα αναδείξει τους ώμους, που είναι από τα πιο σέξι σημεία του σώματος. Φροντίστε να μην είναι πολύ κολλητό στο κάτω μέρος έτσι ώστε να μην τονιστεί η περιφέρεια.

Κλος φόρεμα: δεν έχει σημασία πώς θα είναι το πάνω μέρος του, αρκεί να μην «κλείνει» το μπούστο γιατί θα χαθεί η αίσθηση της συμμετρίας. Στο κάτω μέρος, η στρογγυλή ή κλος φούστα όπως λένε οι ειδικοί, θα κρύψει τις ατέλειες στους γοφούς και την περιφέρεια και θα σας αδυνατίσει, μετατρέποντας τον σωματότυπό σας σε κλεψύδρα.

Έμφαση στα μανίκια: είτε επιλέξετε ένα φόρεμα σε γραμμή Α, είτε πιο στενό είτε vintage, το τρικ που θα σας δώσει έξτρα όγκο στο πάνω μέρος είναι τα μανίκια. Τα φορέματα με μακριά μανίκια, μανίκια- νυχτερίδα ή cap sleeves (δηλαδή τα μανίκια που σταματούν λίγο κάτω από τον ώμο), είναι ιδανικά για εσάς.

Μήλο

Στόχος: να μην τονίσετε τη μέση και την κοιλιά και να επιμηκύνετε το πάνω μέρος του κορμού

Σε αυτόν τον σωματότυπο, η πλάτη είναι πιο ανοιχτή, οι ώμοι φαρδείς, η μέση δεν ξεχωρίζει και τα άκρα είναι λεπτά. Κάποιες γυναίκες, μάλιστα, μπορεί να έχουν λίγα κιλάκια παραπάνω στην περιοχή της κοιλιάς.

*Φωτογραφία: anh.eva.vn

Για να κρύψετε τις ατέλειες έξυπνα, επιλέξετε  τα εξής φορέματα:

Γραμμή Α: το πιο στενό πάνω μέρος του θα τονίσει το πλούσιο μπούστο, ενώ το κάτω θα καμουφλάρει τη μέση και την κοιλιά.

Φορέματα σε ίσια γραμμή: τα φορέματα με αέρα από τη δεκαετία των 60s, ή όπως λέγονται αλλιώς shift dresses, αγκαλιάζουν χαλαρά το σώμα χωρίς να τονίζουν τα σημεία που θέλετε να κρύψετε. Μη φοβηθείτε το έντονο print- θα κολακεύσει εξίσου τη σιλουέτα σας.

Αμπίρ φορέματα: τα φορέματα σε αμπίρ γραμμή στενεύουν αμέσως κάτω από το στήθος με μία σούρα ή ζώνη, αναδεικνύοντας το μπούστο και στη συνέχεια ανοίγουν, κρύβοντας την κοιλιά και το κάτω μέρος του κορμού.

v