Στα 20 μου, είμαι πολύ μικρή για να παντρευτώ και να γίνω μαμά;

Στα 20 μου, είμαι πολύ μικρή για να παντρευτώ και να γίνω μαμά;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι 20 ετών και εδώ κι 1 χρόνο είμαι πολύ ευτυχισμένη με τον άντρα που έχω γνωρίσει, ο οποίος είναι 8 χρόνια μεγαλύτερός μου. Μου έκανε μία πρώτη κουβέντα λέγοντάς μου ότι θέλει να προχωρήσουμε σοβαρά, να παντρευτούμε σύντομα και μετά να κάνουμε παιδιά. Εγώ θέλω πολύ αλλά όλοι μου λένε ότι είμαι μικρή- ειδικά οι γονείς μου πιστεύουν ότι θα είναι μεγάλο λάθος. Σας φαίνεται βιαστική απόφαση; Δεν είχα άλλη σοβαρή σχέση και δεν θέλω να την καταστρέψω αν πω τελικά «όχι». Τι με συμβουλεύετε;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: beauty.c.yimg.jp

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η απόφαση για γάμο, δεν αφορά απλά την τέλεση του μυστηρίου ή την όποια διαδικασία ακολουθηθεί για την νομική κατοχύρωση του ζευγαριού. Αφορά μια απόφαση δέσμευσης σε μια σχέση. Η σχέση, λοιπόν, είναι το σημαντικό στοιχείο στο οποίο θα στηριχτεί και από την οποία θα παραχθεί η όποια απόφαση.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι αναφέρετε ότι είστε ευτυχισμένη. Σημαίνει ότι κάτι καλό κάνετε με τον σύντροφό σας. Αφού λοιπόν η σχέση σας προχωρά, είστε ήδη μαζί και αποκτάτε κοινές εμπειρίες, δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε για το επόμενο βήμα, καθώς το πιο σημαντικό βήμα είναι τώρα! Η σχέση σας, επαναλαμβάνω, είναι εκείνη που, αν είναι όμορφη θα σας οδηγήσει σε μια απόφαση για την πορεία σας. Επομένως χαρείτε την, προχωρήστε την, αξιοποιήστε την, συλλέγοντας έτσι στοιχεία και για να ονειρευτείτε και για να χαράξετε την πορεία σας.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v