7 εύκολα χτενίσματα για κοντά μαλλιά

7 εύκολα χτενίσματα για κοντά μαλλιά

Συνήθως νομίζουμε ότι τα κοντά μαλλιά σε περιορίζουν και ότι δεν μπορείς να πειραματιστείς με πολλά στιλ και χτενίσματα. Αν το ψάξεις, όμως, λίγο θα δεις ότι έχεις αρκετές επιλογές και ότι δεν χρειάζεται να μείνεις πιστή στο κούρεμα του κομμωτή σου, ακόμα κι αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο στο κοντό καρέ σου.

Πάρτε ιδέες από κάποια από τα πιο στιλάτα χτενίσματα που θα αναδείξουν τα κοντά μαλλιά σας.

Ρετρό χτένισμα με όγκο



*Φωτογραφία: hips.hearstapps.com

Θυμίζει κάτι από τα παλιά και αγαπημένα pin up girls. Για να το πετύχετε, πάρτε λίγες τούφες από το πλάι (χωρίς να τις κολλήσετε στο κεφάλι), δώστε τους όγκο με μια βούρτσα και στη συνέχεια ενώστε τις με δύο τσιμπιδάκια που θα σχηματίζουν ένα Χ για να κρατήσουν περισσότερο το χτένισμα, στο σημείο που κανονικά θα κάνατε τη χωρίστρα.

Αν σας μπερδέψαμε, το παρακάτω βίντεο θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό:



Κοτσίδα-στεφάνι

Τα κοντά μαλλιά δεν επιτρέπουν μία μακριά μονοκόμματη κοτσίδα. Αντ’ αυτού, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε δύο μικρότερες κοτσίδες και να τις ενώσετε στο τέλος, φτιάχνοντας ένα ωραιότατο στεφανάκι. Ακολουθήστε τα βήματα της φωτογραφίας για να το πετύχετε:



*Φωτογραφία: fashiondioxide.com

Κυματιστά μαλλιά

Ένα κοντό καρέ μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε κυματιστό καρέ και μάλιστα πιο γρήγορα από τα μακριά μαλλιά. Ο γρήγορος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό προϊόν και να φορμάρετε μετά τα μαλλιά. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι για μπούκλες ή ένα ισιωτικό, με τον τρόπο που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο:



Ρομαντική κοτσίδα ψαροκόκαλο στο πλάι



*Φωτογραφία: fashiondioxide.com

Αρχίστε χωρίζοντας τα μαλλιά σε δύο τμήματα. Μετά μετακινήστε μία μεγάλη τούφα από τη μία μεριά στην άλλη και αρχίστε να πλέκετε την πλεξίδα ψαροκόκαλο ξεκινώντας από την άκρη. Για όσες δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει, δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία σ’ αυτό το βίντεο.



Χαμηλός κότσος



*Φωτογραφία: pinterest.com

Χωρίστε τα μαλλιά σε 3 αλογοοουρές, μετά γυρίστε τα όπως βλέπετε στη φωτογραφία και ασφαλίστε τα καλά με τσιμπιδάκια. Χρησιμοποιήστε διαφανή λαστιχάκια, που θα στερεώσουν καλύτερα τις αλογοουρές.

Ολλανδικές πλεξίδες



Στα αγγλικά λέγονται και boxer braids. Όπως υποδηλώνει και το αγγλικό όνομά του, είναι ένα δυναμικό και κοριτσίστικο χτένισμα, που πολλές γυναίκες προτιμούν όταν πηγαίνουν στο γυμναστήριο γιατί βολεύει την ώρα της άσκησης.



Κυματιστά μαλλιά με... twist



*Φωτογραφία: gophazer.com

Αφού κάνετε κυματιστά τα μαλλιά σας, μπορείτε να συνεχίσετε κάνοντας το χτένισμα ακόμα πιο εντυπωσιακό με μια απλή κίνηση. Γυρίστε 2-3 τούφες, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, και ασφαλίστε τις με τσιμπιδάκια που θα κρύβονται ανάμεσα στα μαλλιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v