7 πρακτικά χτενίσματα για το καλοκαίρι

7 πρακτικά χτενίσματα για το καλοκαίρι

Δεν το κρύβουμε και το λέμε, είμαστε φαν του φυσικού-ατημέλητου στυλ το καλοκαίρι. Εμφανίσεις έθνικ τύπου με περίπλοκες πλεξούδες μας αρέσουν και τις θαυμάζουμε, αλλά δεν προλαβαίνουμε πάντα να τις κάνουμε. Ψάξαμε και βρήκαμε γρήγορα και εύκολα χτενίσματα για το καλοκαίρι, που παρά την απλότητά τους εντυπωσιάζουν.

Μην καθυστερείτε, πάρτε τσατσάρες, χτένες και κοκαλάκια και ξεκινήστε.

Απλός κότσος

Ποια γυναίκα δεν έχει αγαπήσει το «κεφτεδάκι» στο κεφάλι; Ένα χτένισμα που γινόταν μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει στις δουλειές του σπιτιού, κατέληξε να γίνει ένα από τα αγαπημένα μας χτενίσματα στο γραφείο, σε μια βραδινή έξοδο και γιατί όχι στην παραλία. 

Δείτε βήμα-βήμα πώς θα κάνετε τον τέλειο καλοκαιρινό ψηλό κότσο:



Αλογοουρά για να φαίνονται τα μαλλιά πιο μακριά

Αγαπημένες αλογοουρές, μας έχουν λύσει τα χέρια πολλές φορές σε διαφορετικού είδους περιστάσεις. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς θα την κάνετε να φαίνεται πιο μακριά σε λιγότερο από δύο λεπτά:



Ατημέλητα μικρά κοτσάκια

Μια... ηπιότερη εκδοχή της πριγκίπισσας Λέια, πιο πρακτική και γρήγορη, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να χωρίσετε τα μαλλιά σας σε δύο μέρη, να πλέξετε δυο κλασικές πλεξούδες και, τέλος, να τις τυλίξετε γύρω απ' τον εαυτό τους, δημιουργώντας δύο μικρά κοτσάκια. Στερεώστε με τσιμπιδάκια και είστε έτοιμες!

 

Τσαχπίνικος Κότσος

Ένας χαμηλός κότσος είναι πάντα βολικός, με μια μικρή πλεξουδίτσα όμως, μπορεί να γίνει εντυπωσιακός.

Δείτε πόσο απλά γίνεται: 

 

Γαλλικό πλεξουδάκι στα πλάγια

Για εσάς που προτιμάτε να αφήνετε τα μαλλιά σας λυτά παρά τη ζέστη, στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε 4 απλούς και γρήγορους τρόπους για ένα υπέροχο χτένισμα.

Δύο πλεξουδάκια

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό look σε λιγότερο από 5 λεπτά, φτιάχνοντας ένα «στεφανάκι» από μικρές τούφες. 

Old school κότσος

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα ιδιαίτερο. Φτιάχνετε τον κότσο της «τεμπέλας» και τον διακοσμείτε με ένα αξεσουάρ. Αγαπημένο μας: τα χρωματιστά μαντίλια! Δίνουν στυλ και ...χολυγουντιανό αέρα.

 

v