Το παιδί του συντρόφου μου δεν με συμπαθεί. Τι να κάνω για να βελτιώσω τη σχέση μας;

Το παιδί του συντρόφου μου δεν με συμπαθεί. Τι να κάνω για να βελτιώσω τη σχέση μας;
Ερώτηση:
Καλησπέρα, θα ήθελα την συμβουλή σας στο παρακάτω θέμα που με προβληματίζει. Ο σύντροφός μου έχει ένα αγοράκι 10 ετών από προηγούμενο γάμο. Πριν ένα χρόνο με είχε γνωρίσει στον μικρό σαν απλή φίλη, πήγαμε διακοπές μαζί με άλλη παρέα και τον μικρό και είχαμε περάσει πολύ όμορφα. Το αγοράκι ήθελε να παίζουμε συνέχεια μαζί και είπε στον μπαμπά του ότι ήταν οι καλύτερες διακοπές που είχε κάνει. Από τότε τον συναντούσα πού και πού όταν ήταν με τον μπαμπά του. Κάποια στιγμή πήγα σπίτι του για καφέ και παίζαμε μαζί. Ενώ στον μπαμπά του είπε ότι περάσαμε πολύ ωραία, όταν πήγε στην μαμά του εκείνη πήρε τηλέφωνο εξαγριωμένη γιατί ο μικρός της είπε ότι δεν του άρεσε που ήμουν εκεί, εκείνη είπε στον σύντροφό μου να μην με παρουσιάσει στο παιδί ξανά μέχρι να του μιλήσει. Από τότε και ενώ του μίλησε η μαμά του, όπως είπε για τη σχέση μας και ο μπαμπάς του το ίδιο, ο μικρός έχει δεχτεί να με συναντήσει μια δυο φορές, αλλά όταν ο μπαμπάς του, του προτείνει να πάω από κει εκείνος αρνείται. Κάποια στιγμή επέστρεψε κι ένα δωράκι που του είχα κάνει λέγοντας ότι δεν του αρέσει να το δωροδοκούν. Όταν του μίλησε ο μπαμπάς του για μένα, του είπε ότι δεν ξέρει γιατί, αλλά δεν με συμπαθεί. Με αποτέλεσμα κάθε φορά που έχει ο σύντροφός μου τον μικρό να φεύγω από το σπίτι. Θέλουμε να μείνουμε μαζί με τον σύντροφό μου σαν κανονική οικογένεια αλλά δεν ξέρουμε πως θα γίνει αυτό αν ο μικρός δεν θέλει να με δει. Πώς θα μπορούσαμε να χειριστούμε την κατάσταση; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: iflscience.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι ιδιαίτερα σύμπλοκες και διαμορφώνονται με βάση διάφορους παράγοντες. Μια σχέση έπειτα από έναν γάμο, είναι μια σύνθετη διαδικασία, καθώς χρειάζεται μια καλή επεξεργασία της μέχρι τότε εμπειρίας προκειμένου το προχώρημα να είναι διαφορετικό.

Ένα παιδί, όταν οι γονείς του χωρίζουν, σε όποια ηλικία και εάν βρίσκεται, είναι ένα παιδί που δυσκολεύεται. Αυτή η δυσκολία θα εκφραστεί με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, ανάλογα με την αναπτυξιακή φάση. Ένας χωρισμός δεν είναι ένα γεγονός που αφορά μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά όλη την υπόλοιπη πορεία ζωής κι έτσι το παιδί δεν μπορεί να μην συνεχίσει να βιώνει έντονα συναισθήματα για τη συνθήκη αυτή.

Ο ερχομός μιας νέας συντρόφου του πατέρα ή ενός νέου συντρόφου της μητέρας, πυροδοτεί πλήθος σκέψεων και συναισθημάτων. Τα όποια φιλικά συναισθήματα προς το πρόσωπο αυτό, ταυτόχρονα δημιουργούν έντονες ενοχές και το παιδί στρέφεται να υπερασπιστεί τον άλλο γονέα. Οι γονείς χρειάζεται να κάνουν καλή δουλειά με τον εαυτό τους, έτσι ώστε να καταλάβουν το παιδί τους και να το φροντίσουν, απεμπλέκοντάς το από αυτή την άβολη θέση.

Επειδή, λοιπόν, πρόκειται για μια σύνθετη κατάσταση, καλό θα ήταν να μην περιορίσετε τα ερωτήματά σας στη στήλη αυτήν, αλλά να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό που εμπιστεύεστε ώστε να προχωρήσετε καλά.

Είναι πολλή όμορφη η αγωνία σας και η λαχτάρα σας να πάνε καλά οι σχέσεις στο παρόν και στο μέλλον. Αξιοποιήστε τη για καλό!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v