15 έξυπνοι τρόποι να οργανώσετε την κουζίνα σας

15 έξυπνοι τρόποι να οργανώσετε την κουζίνα σας

Απ’ όλους τους χώρους του σπιτιού, η κουζίνα είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ο χώρος που χρησιμοποιείται περισσότερο από όλα τα μέλη της οικογένειας, γι’ αυτό και θέλουμε να είναι οργανωμένη. Έχουμε μερικά βήματα για να οργανώσετε την κουζίνα, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας.

Ξεκινήστε απ΄το ψυγείο, οργανώνοντας τα τρόφιμα σε πρακτικά δοχεία εξοικονομώντας χώρο.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να ταξινομήσετε την κατάψυξη, προσθέτοντας ετικέτες για να ξέρετε που βρίκεται το κάθετί.

Για εσάς που είστε λάτρεις των μπαχαρικών και έχετε πάρα πολλά, μπορείτε να δοκιμάσετε την εναλλακτική λύση του συρταριού.

Ένα τρομερό κόλπο για να έχετε άμεση πρόσβαση σε σνακ, είναι να χρησιμοποιήσετε πλαστικές θήκες παπουτσιών. Τοποθετήστε τις σε πόρτα ή και στον τοίχο σας.

Αν έχετε βαρεθεί τις πολλές κατσαρόλες που πιάνουν χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε να τις οργανώσετε κάπως έτσι: τοποθετήστε πιατοθήκες με... εναλλακτικό τρόπο λειτουργίας...

 

...ή κάντε διαφορετική  χρήση της τροφοθήκης

Αν θέλεις να λέγεσαι σωστή νοικοκυρά πρέπει να έχει απόθεμα τάπερ που να εξυπηρετεί ολόκληρη τη γειτονιά! Τι γίνεται όμως με τα χιλιάδες καπάκια που χάνονται ή πιάνουν χώρο; Είτε χρησιμοποιήσετε καλαθάκια αποθήκευσης είτε πιατοθήκες, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Ένας εύκολος τρόπος να αποθηκεύεσετε τους δίκους κοπής είναι να βάλετε ένα προστατευτικό χώρο σε κάποιο ντουλάπι.

Δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε τα τρόφιμα στη συσκευασία τους. Προτιμήστε δοχεία αποθήκευσης όπως στην φωτογραφία.

ή αν πρόκειται για κονσέρβες δοκιμάστε θήκες σαν αυτές, που μπορούν να χωρέσουν πολλές.

Αν έχετε πολλά σακουλάκια, αυτός είναι ένας πρακτικός τρόπος για να μην πιάνουν χώρο: Πάρτε ένα κλιπ-συνδετήρα, ενώστε τα σακουλάκια μεταξύ τους και κρεμάστε τα από ένα γάτζο. Τόσο απλά!

Εκτός από τρόφιμα όμως, υπάρχουν και αντικείμενα όπως οι κούπες, οι οποίες όσο χαριτωμένες και αν είναι, πιάνουν πολύ χώρο. Μία πρωτότυπη ιδέα, είναι να τοποθετήσετε στον τοίχο της κουζίνας, ένα ταμπλό χωρισμένο σε τμήματα και να... στεγάσετε εκεί τις κούπες και τα φλυτζάνια σας.

Οργανώστε το συρτάρι με τις πετσέτες σας έτσι ώστε να χωράει περισσότερες, κάνοντάς τις ρολάκια. 

 Ένας έξυπνος τρόπος αποθήκευσης για τις πλαστικές σακούλες είναι το άδειο κουτί μωρομάντηλων.

v