Life & Style Magazine

3 λύσεις που θα ξεκουράσουν τον παππού και τη γιαγιά φέτος το καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά αρχίζουν μεθαύριο, όμως η δική μας άδεια αργεί, με αποτέλεσμα να προκύπτει και φέτος το ίδιο πρόβλημα: πού θα αφήσουμε τα παιδιά όσο εμείς δουλεύουμε; Το μυαλό μας πάει αμέσως στους πάντα πρόθυμους παππούδες, όμως ξέρουμε ότι θα κουραστούν -ειδικά αν πρέπει να προσέχουν δύο ή περισσότερα εγγόνια ταυτόχρονα! Γι’ αυτό, σκεφτήκαμε κάποιες λύσεις που θα ξεκουράσουν τον παππού και τη γιαγιά και θα δώσουν στο παιδί την ευκαιρία να περάσει την ώρα του κάνοντας κάτι διαφορετικό, όπως...

Ημερήσιο summer camp

3 λύσεις που θα ξεκουράσουν τον παππού και τη γιαγιά φέτος το καλοκαίρι

Η ημερήσια κατασκήνωση είναι ίδια με την κλασική, με την οποία είστε πιθανώς εξοικειωμένοι, με μια βασική, όμως, διαφορά: τα παιδιά επιστρέφουν σπίτι μόλις τελειώσουν τις δραστηριότητές τους. Ειδικά για τα μικρά παιδιά που δεν έχουν μάθει να αποχωρίζονται τους γονείς τους πέρα από κάποιες ώρες μέσα στη μέρα ή για όσα δεν συμπαθούν την κλασική κατασκήνωση, μοιάζει ιδανική επιλογή.

Από τη μία, δεν πρόκειται να βαρεθούν (αλλά ούτε και να φοβηθούν μακριά σας) παρά το ότι θα βρίσκονται στην Αθήνα, και από την άλλη, εσείς θα περνάτε χρόνο μαζί τους όταν γυρνάτε από τη δουλειά μαθαίνοντας πόσο γεμάτη ήταν η μέρα τους! Και για του λόγου το αληθές, το πρόγραμμα του Paradise Park ξεκινάει στις 8 το πρωί -κι έτσι ουσιαστικά ούτε το δικό σας πρόγραμμα αλλάζει, αφού την ίδια ώρα αφήνατε τα παιδιά στο σχολείο- και τελειώνει στις 4 το απόγευμα. Σε περίπτωση που η μετακίνηση σας δυσκολεύει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παροχή των σχολικών λεωφορείων για να μην έχετε το άγχος της πρωινής καθυστέρησης (εσείς συνεχίζετε να δουλεύετε, επομένως ο χρόνος σας δυστυχώς παραμένει περιορισμένος).Οι δραστηριότητες ποικίλουν, από βιωματικό παιχνίδι, αθλήματα μέχρι και εκδρομές εκτός κατασκήνωσης, και καλύπτουν μεγάλο εύρος ηλικιών, γεγονός που κάνει την επιλογή του summer camp ιδανική για αδέρφια με διαφορά ηλικίας. Από το ημερήσιο πρόγραμμα δεν πρέπει να λείπει ούτε η διασκέδαση, με τα κλασικά κατασκηνωτικά παιχνίδια όπως οι τσουβαλοδρομίες και το κυνήγι του χαμένου θησαυρού αλλά και το παιχνίδι στην πισίνα. Με δυο λόγια, το ημερήσιο summer camp μοιάζει με... διακοπές μέσα στην πόλη και είναι ίσως ο καλύτερος προάγγελος των διακοπών που θα πάτε με τα παιδιά!

Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση σε δήμους

Με χαρά μας διαβάζουμε ότι και φέτος αρκετοί δήμοι του λεκανοπεδίου πραγματοποιούν δωρεάν προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης για παιδιά. Τα περισσότερα από αυτά αρχίζουν νωρίς το πρωί και τελειώνουν το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα και περιλαμβάνουν διάφορες δραστηριότητες: από ζωγραφική, μουσική, θεατρικό παιχνίδι μέχρι και αθλήματα.

Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να συγκεντρώσετε εγκαίρως όλα τα δικαιολογητικά για την αίτηση έτσι ώστε να τα υποβάλετε εντός της προθεσμίας που έχει ορίσει ο δήμος. Θα σας λέγαμε, μάλιστα, να βιαστείτε γιατί συνήθως οι θέσεις είναι περιορισμένος και η ζήτηση, όπως είναι αναμενόμενο, είναι ιδιαίτερα αυξημένη! Θα βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του δήμου σας.

Baby sitter

*Φωτογραφία: family-twist.com

Δεν είναι εύκολη η επιλογή της baby sitter ενώ είναι σίγουρο ότι θα επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε αυτά τα δύο προβλήματα, λοιπόν; Επειδή... «ρωτώντας πας στην πόλη», το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε τις μαμάδες φίλες σας- είναι πολύ πιθανό κάποια να γνωρίζει ήδη μια έμπειρη κοπέλα που πρόσεχε ή προσέχει τα παιδιά της και που, φυσικά, εμπιστεύεται. Για να επιβαρύνετε όσο το δυνατόν λιγότερο το ταμείο της οικογένειας, μπορείτε να προσλάβετε τη baby sitter 2 ή 3 μέρες μέσα στην εβδομάδα έτσι ώστε ο παππούς και η γιαγιά να αναλάβουν τη φροντίδα των παιδιών τις υπόλοιπες. Έτσι θα ξεκουραστούν χωρίς να τους λείψουν τα εγγόνια τους! Αν έχετε ακόμα αμφιβολίες, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να ζυγίσετε τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της περίπτωσης.

v