8 μυστικά ομορφιάς που μάθαμε από τις γιαγιάδες μας

8 μυστικά ομορφιάς που μάθαμε από τις γιαγιάδες μας

«Βάλε μια φλοίδα πατάτας κάτω από το μάτι και θα είσαι φρέσκια όλη τη μέρα» έλεγε η γιαγιά μου και κάθε φορά μου ξεφούρνιζε κι ένα καινούριο κολπάκι για να μην έχω ξηρό δέρμα ή για να έχω μαλακά χέρια. Γιατί οι γιαγιάδες είναι παλιές και ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να χρυσοπληρώσεις κρέμες και καλλυντικά για να είσαι προσεγμένη!

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, οκτώ μυστικά ομορφιάς που μας τα «αποκάλυψαν» οι γιαγιάδες μας και εμείς με τη σειρά μας τα αποκαλύπτουμε σε εσάς.

Για λιπαρά μαλλιά

Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να λούζονται καθημερινά εξαιτίας της λιπαρότητας των μαλλιών τους. Όλες όμως ξέρουμε, πως το καθημερινό λούσιμο καταστρέφει την τρίχα. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, δοκιμάστε να προσθέσετε στο σαμπουάν 2 κουταλιές (γεμάτες) της σούπας αλάτι.

Για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Εάν δεν θέλετε να βασίζεστε στο κονσίλερ ή σε ακριβές κρέμες για να λύσετε το πρόβλημα των μαύρων κύκλων, η συνταγή είναι μία και απλή: καφές και ελαιόλαδο. Αναμείξτε τους κόκκους καφέ σε ελαιόλαδο ώστε να έχετε ένα μικρής ποσότητας μείγμα και απλώστε στο επίμαχο σημείο. Αφήνετε για 10 λεπτά να δράσει και μετά ξεπλένετε με άφθονο νερό. Αν το κάνετε μία φορά τη βδομάδα, σίγουρα θα δείτε αποτελέσματα μέσα σε ένα μήνα.

Για απολέπιση σώματος

Σε ένα μικρό μπολάκι βάλτε λάδι και ζάχαρη και αναμείξτε τα μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα. Μετά το ντουζ και όταν το δέρμα είναι ακόμα νωπό, απλώνετε το μείγμα κάνοντας μασαζ στο σώμα και ξεπλένετε με άφθονο νερό. Εφαρμόστε το αυτοσχέδιο scrub μια φορά την εβδομάδα.

Απαλά πόδια μετά το ξύρισμα

Αντί να χρησιμοποιείτε αφρό ξυρίσματος ή σαπουνάδα, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για να αποφύγετε ερεθισμούς και να είναι το δέρμα σας απαλό. Σε ένα κατσαρολάκι αναμείξτε ¼ χυμό λεμονιού, 2 ποτήρια ζάχαρη και ¼ ποτήρι νερό. Βάλτε τα υλικά στη φωτιά να βράσουν μέχρι να πάρει το μείγμα χρυσό χρώμα. Αφήστε το να κρυώσει και μετά χρησιμοποιήστε το με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείτε και τον αφρό ξυρίσματος.

Για τους μαύρους πόρους στη μύτη

Όσο και να τους καλύψετε με make-up, οι μαύροι πόροι ειδικά στην περιοχή της μύτης παραμένουν εκεί και συνεχίζουν να σας ενοχλούν αισθητικά. Με την παρακάτω συνταγή θα τους περιορίσετε. Σε ένα μπολ προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Αναμειγνύετε καλά. Μετά χρησιμοποιείτε  βαμβάκι, το βουτάτε στο μείγμα και το απλώνετε στη περιοχή με τους μαύρους πόρους. Αφήνετε για 10 λεπτά να δράσει και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Για φρέσκο δέρμα με φυσική λάμψη

Λιώστε μισή μπανάνα σε ένα μπολ. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε καλά το μείγμα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Ενυδάτωση στα χείλη

Ενυδατώστε τα χείλη σας με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Απλώστε με μαλακές κινήσεις στα χείλη και περιμένετε για 2 λεπτά. Ξεβγάλτε με ζεστό νερό. Μπορείτε να το κάνετε μια-δυο φορές τη βδομάδα.

Πείτε «αντίο» στη λιπαρότητα του δέρματος

Σε ένα μπολ βάλτε το ασπράδι ενός αυγού, στύψτε λίγο χυμό λεμόνιου, ανακατέψτε και απλώστε στο δέρμα σας για 15 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε με νερό. Αν το κάνετε δυο φορές την βδομάδα, θα δείτε μεγάλη διαφορά. 

v