Γιατί δυσκολεύομαι να ξαναμείνω έγκυος ενώ έχω ήδη δύο παιδιά;

Γιατί δυσκολεύομαι να ξαναμείνω έγκυος ενώ έχω ήδη δύο παιδιά;

Ερώτηση:
Γεια σας. Με τον σύντροφό μου προσπαθούμε ενάμιση χρόνο να κάνουμε παιδάκι αλλά ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει. Τι μπορούμε να κάνουμε; Έχω ήδη δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο. 
Απάντηση:

Αγαπητή μου κυρία, η δυσκολία οφείλεται στην ηλικία σας και μόνο. Η ηλικία των 46 ετών είναι μια δύσκολη ηλικία και πιθανώς δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος, χωρίς να υπάρχει κάτι άλλο. Παρόλα αυτά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον έλεγχο της γονιμότητας με ορμονικές και ακτινολογικές εξετάσεις καθώς και σπερμοδιάγραμμα από τον σύζυγο. Όταν τα κάνετε όλα, καλό θα ήταν να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού, ο οποίος θα σας βοηθήσει να πετύχετε εγκυμοσύνη. 

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v