Πώς να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία στην παραλία

Πώς να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία στην παραλία

Να είναι ο ήλιος; Να είναι η θάλασσα; Το καλοκαίρι κάτι μας πιάνει και βγαίνει ο φωτογράφος από μέσα μας. Θέλουμε να αποτυπώσουμε τις καλύτερες στιγμές μας και να δείξουμε την καλοκαιρινή μας διάθεση με φωτογραφίες ωραίες και ευφάνταστες.

Ειδικά όταν είμαστε διακοπές και βρισκόμαστε σε μια υπέροχη παραλία, θέλουμε να βάλουμε τα δυνατά μας για να βγάλουμε την τέλεια φωτογραφία.

Έχοντας στο μυαλό σας τις παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα πετύχετε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Ο φωτισμός έχει σημασία

Όταν βγάζετε φωτογραφία στην  παραλία δεν πρέπει να έχετε πλάτη τον ήλιο, γιατί σκιάζει το πρόσωπό σας. Αντιθέτως, γυρίστε προς την μεριά του ήλιου και φορέστε το καλύτερο χαμόγελό σας. 

Χρώματα

Δώστε χρώμα στη φωτογραφία με ένα αξεσουάρ όπως ένα πολύχρωμο μαγιό ή μια πετσέτα θαλάσσης. Σε περίπτωση που θέλετε να κρύψετε τις ατέλειές σας, φορέστε ένα εντυπωσιακό παρεό και καλύψτε τα λιγότερο αγαπημένα σας σημεία.

Η ώρα

Ναι, η ώρα που επιλέγουμε να τραβήξουμε μια φωτογραφία καθορίζει το αποτέλεσμά της. Για παράδειγμα, αν θέλετε να βγάλετε μια φωτογραφία των αγαπημένων σας ή μια σέλφι, η καλύτερη ώρα είναι όταν δύει ο ήλιος γιατί τα χρώματα και ο φωτισμός λειτουργούν προς όφελός σας. Εάν θέλετε να βγάλετε φωτογραφία την παραλία, επιλέξτε ώρες που δεν θα υπάρχει πολυκοσμία και χρησιμοποιείστε τον ήλιο έτσι ώστε να παίξετε με τις σκιές.

Δώστε προσοχή στο background

Όση φωτογένεια και αν έχετε, ένα άσχημο σκηνικό πίσω σας είναι αρκετό για να καταστρέψει την φωτογραφία. Για να μην ποζάρουν και άγνωστοι στις δικές σας φωτογραφίες προτιμήστε ερημικές γωνιές της παραλίας και στοιχεία που αναδεικνύουν το τοπίο.

Δοκιμάστε καινούριες πόζες και τεχνικές

Ξεφύγετε από τις κλασικές πόζες και χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για εντυπωσιακές λήψεις! Για παράδειγμα, καθίστε στην άμμο αγναντεύοντας την θάλασσα και ζητήστε από κάποιον να σας τραβήξει φωτογραφία. Για πιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε τα γυαλιά ηλίου στην άμμο και να χρησιμοποιήσετε το φακό τους σαν καθρέπτη για να βγάλετε φωτογραφία. Για περισσότερες ιδέες και πόζες επισκεφτείτε παλαιότερο άρθρο μας.

Kοντινές λήψεις

Φακίδες, μια τούφα μαλλιών που πετάει, κοκκίνισμα από τον ήλιο είναι ατέλειες που ο φακός λατρεύει. Μην φοβάστε τα κοντινά πλάνα! Στο κάτω-κάτω, εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της φωτογραφίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v