Εφηβικό δωμάτιο μόνο για κορίτσια: 7 παραμυθένιες ιδέες διακόσμησης

Εφηβικό δωμάτιο μόνο για κορίτσια: 7 παραμυθένιες ιδέες διακόσμησης

Όταν πρόκειται για την διακόσμηση ενός εφηβικού δωματίου  γένους θηλυκού 3 πράγματα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας: την κοριτσίστικη πλευρά του, την σχολική γωνιά και ότι το συγκεκριμένο δωμάτιο θα αποτελέσει καταφύγιο προσωπικής έκφρασης.

Βάλτε χρώμα!

Βάψτε τον τοίχο που «ακουμπάει» το κρεβάτι στο αγαπημένο χρώμα της κόρης σας και προτιμήστε έντονες αποχρώσεις που δίνουν στο δωμάτιο έναν τόνο νεανικότητας. Πολλές είναι οι έφηβες, όμως, που αντιδρούν στην ιδέα ενός girly δωματίου, οπότε αν η κόρη σας περνάει τη φάση του «μαύρου» μην την αποθαρρύνετε, αντιθέτως διακοσμήστε τον μαύρο τοίχο με άσπρες πινελιές ή με μια σκουρόχρωμη ταπετσαρία. 

Φωτογραφία: freshome.com

Ένας ακόμα οικονομικός και εύκολος τρόπος να δώσετε χρώμα στον χώρο του δωματίου της κόρης σας είναι να προσθέσετε πολλά μαξιλάρια στο κρεβάτι της, διαφόρων χρωμάτων και σχημάτων, δίνοντας έτσι έναν boho αέρα. 

Φωτογραφίες & Πόστερ

Aς μην ξεχνάμε ότι το δωμάτιο ενός έφηβου παιδιού αντικατοπτρίζει και το είναι του. Από το πώς διακοσμούν το δωμάτιό τους, τι αφίσες έχουν και τι μικροαντικείμενα υπάρχουν μπορούμε να καταλάβουμε την ιδιοσυγκρασία και τις προτιμήσεις τους. Βάλτε αγαπημένα πόστερ και φωτογραφίες στους τοίχους με ευφάνταστους τρόπους, όπως σχηματίζοντας σχέδια ή κρεμώντας σχοινιά και στερεώνοντας τις φωτογραφίες με μανταλάκια.

Φωτισμός στον τοίχο

Δοκιμάστε να φωτίσετε το δωμάτιο με πρωτότυπους τρόπους όπως με φωτάκια στο ταβάνι ή σε έναν ολόσωμο καθρέφτη.

Ένα μικρό boudoir

Οποιαδήποτε φάση και να περνάει ένα κορίτσι στην εφηβεία, δεν παύει να είναι κορίτσι και να θέλει μια γωνιά... καλλωπισμού. Υπάρχουν στην αγορά πολλά μικρά μπουντουάρ, αλλά αν ο χώρος δεν εξυπηρετεί μια τέτοια αγορά, χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας όπως στις παρακάτω φωτογραφίες:

 

Καναπές-κρεβάτι

Μια καλή ιδέα για να εξοικονομήσετε χώρο, δίνοντας περισσότερο στυλ στο υπνοδωμάτιο είναι η επιλογή ενός καναπέ-κρεβατιού ή -αν η αρχιτεκτονική του σπιτιού το επιτρέπει- ένα κρεβάτι... εντοιχισμένο.

Η «σχολική» γωνιά

Tο δωμάτιο δεν είναι μόνο χώρος ύπνου και χαλάρωσης αλλά και μελέτης και πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στη διακόσμησή του, έτσι ώστε να «προσκαλεί» την έφηβη να να μελετήσει εκεί (και να μην επιλέγει το τραπέζι της κουζίνας). Προτιμήστε πρακτικά διακοσμητικά στοιχεία (όπως γυάλινα βαζάκια για μολυβοθήκες) ή και μια σύνθεση δωματίου που μέχρι τώρα δεν είχατε φανταστεί.

 

Μικρο«έπιπλα»

Προσθέστε έπιπλα που θα δίνουν στον χώρο μια αίσθηση χαλάρωσης. Μην ξεχνάτε ότι όλοι οι έφηβοι ιδανικά θα ήθελαν να μετατρέψουν τον χώρο τους σε μια μικρή... γκαρσονιέρα.

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Pinterest.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v