10 ερωτήσεις που θα σας πουν αν σας συμπαθεί η πεθερά σας

10 ερωτήσεις που θα σας πουν αν σας συμπαθεί η πεθερά σας

Δεν είστε και 100% σίγουρη αλλά έχετε την αίσθηση ότι η πεθερά σας δεν σας έχει και ιδιαίτερη αδυναμία, κάτι που φροντίζει να δείχνει διακριτικά μεν ενοχλητικά δε.  Αυτές οι ερωτήσεις θα επιβεβαιώσουν ή θα καταρρίψουν (πράγμα που ευχόμαστε) τις υποψίες σας.

Το παρακάτω τεστ απευθύνεται περισσότερο σε γυναίκες που έχουν παντρευτεί πρόσφατα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμο και στις υπόλοιπες, που ακόμα δεν έχουν προσδιορίσει αν έχουν καλή ή κακή σχέση με την πεθερά τους.

*Φωτογραφία: health.com.kh

1.  Όταν της ανακοινώσατε τα νέα του γάμου, σας αγκάλιασε και τους δύο και σας είπε πόσο χαρούμενη είναι για την απόφασή σας ή σας είπε «Έχετε χρόνο ακόμα παιδιά μου, μην βιάζεστε. Γνωριστείτε λίγο καλύτερα να δείτε αν ταιριάζετε. Εγώ για ‘σας το λέω. Ο γάμος δεν είναι παιχνιδάκι»; Μμμ...

2. Αναφέρει πολύ συχνά τις πρώην του άντρα σας, ειδικά αν έχει αρραβωνιαστεί ή ξαναπαντρευτεί στο παρελθόν; Φράσεις όπως «Καλή κοπέλα αυτή η Κατερίνα κι από καλή οικογένεια. Γιατί χωρίσατε τελικά;» μπορεί να μην απευθύνονται σε εσάς, όμως σας «καρφώνουν» επιδεικτικά.

3. Σχολιάζει τις αποφάσεις και τις επιλογές σας ενώ δεν ζητάτε τη γνώμη της; Φυσικά δεν μιλάμε για «μπράβο» αλλά για αποδοκιμαστικά σχόλια, με τα οποία σας δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν συμφωνεί, για παράδειγμα, με το ότι δουλεύετε ή με το ότι ζητήσατε βοήθεια από κάποια γυναίκα για να σας κρατάει τα παιδιά.

4. Συγκρίνει το πώς καθαρίζετε/ μαγειρεύετε/ σιδερώνετε/ πλένετε/ ξεσκονίζετε με το πώς καθαρίζει/ μαγειρεύει/ σιδερώνει/ πλένει/ ξεσκονίζει η ίδια; Και φυσικά τα υπονοούμενα ότι εσείς δεν κάνετε τίποτα σωστά δίνουν και παίρνουν.

5. Αλλάζει συμπεριφορά μόλις μένετε οι δυο σας; Σε αυτή την περίπτωση, είναι τύπος και υπογραμμός όταν είναι παρών ο γιος της αλλά μόλις αλλάξει δωμάτιο, τα γλυκόλογα γίνονται κακίες, το χαμόγελο μετατρέπεται σε 2 σουφρωμένα και θυμωμένα χείλη και το τρυφερό βλέμμα γίνεται δολοφονικό.

6. Σας κάνει συχνά παράπονα ότι δεν προσέχετε αρκετά τον γιο της; Σας λέει ότι «Έχει ρέψει το πουλάκι μου. Δεν του μαγειρεύεις καλά;», ή ότι «Αυτό το παντελόνι έχει λιώσει πάνω του. Δεν του παίρνεις ένα καινούριο;».

7. Σύμφωνα με εκείνη, εσείς ευθύνεστε για το ότι δεν πηγαίνετε να τη δείτε τόσο συχνά όσο θα ‘θελε; Πετάει υπονοούμενα ότι εσείς απομακρύνατε τον γιο της από την οικογένειά του («Πριν σε γνωρίσει κάθε μέρα ερχόταν να με δει»), ότι δεν θέλετε να πηγαίνετε συχνά σπίτι της κ.ο.κ.;

8. Η εμφάνισή σας γίνεται πολλές φορές αγαπημένο της θέμα συζήτησης; Φυσικά δεν της αρέσει που αλλάξατε χρώμα στα μαλλιά, δεν σας πάνε τα 2 κιλά που πήρατε και τα ρούχα που φοράτε είναι πολύ φανταχτερά.

9.  Νιώθει σαν στο σπίτι της όταν έρχεται στο δικό σας; Δεν λέμε ότι είναι κακό να θέλει να σας βοηθήσει, για παράδειγμα, να στρώσετε το τραπέζι, αλλά όταν το κάνει για να υπογραμμίσει τα δικά σας λάθη (πάντα σύμφωνα μ’ αυτήν) και για να τονίσει πόσο καλύτερη οικοδέσποινα και νοικοκυρά είναι, η συμπεριφορά αυτή είναι το λιγότερο ενοχλητική.

10.  Σε περίπτωση που της πείτε ότι σας ενοχλεί η συμπεριφορά της ή ότι δεν σας αρέσει ο τρόπος που σας μιλάει, εκείνη κάνει τα πάντα για να αποδείξει ότι την έχετε αδικήσει και παρεξηγήσει; Το κλάμα και οι δηλώσεις του τύπου «με στενοχωρεί πολύ αυτό κόρη μου. Εγώ ξέρεις, σαν κόρη σε βλέπω. Ό,τι λέω, για καλό σου το λέω...». Ναι, ναι, πώς δεν ξέρουμε!

v