Ξέχασα να πάρω τα αντισυλληπτικά για 3 μέρες και μετά είχα αίμα. Άλλαξε ο κύκλος μου;

Ξέχασα να πάρω τα αντισυλληπτικά για 3 μέρες και μετά είχα αίμα. Άλλαξε ο κύκλος μου;

Ερώτηση:
Παίρνω αντισυλληπτικά χάπια. Ξέχασα, όμως, να πάρω 3 μέρες και μου ήρθε αίμα. Τα άρχισα πάλι, έχουν περάσει 2 μέρες και το αίμα δεν λέει να σταματήσει. Τι μπορεί να φταίει; Έκανα έρωτα ελεύθερα αλλά ήταν μια μέρα πριν ξεχάσω να πάρω τα χάπια. Έκανα Πέμπτη και μετά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή δεν πήρα και Δευτέρα είχα αίμα, την 19η μέρα του κύκλου. Υπάρχει περίπτωση να άλλαξε ο κύκλος μου και να είναι περίοδος αυτό; 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: telegraph.co.uk

Αν ξεχάσατε να πάρετε τα αντισυλληπτικά για τρεις μέρες, η δράση της αντισύλληψης έχει χαθεί. Επομένως, το αίμα που βλέπετε οφείλεται στην έλλειψη ορμονών λόγω της διακοπής των αντισυλληπτικών. Ουσιαστικά αλλάζει ο κύκλος σας, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με κάποια παθολογία. Θα έρθει κανονικά την επόμενη φορά.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr



 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v