Καλοκαίρι στην Αθήνα με τα παιδιά: 3 τρόποι να περάσετε καλά μέχρι να έρθουν οι διακοπές

Καλοκαίρι στην Αθήνα με τα παιδιά: 3 τρόποι να περάσετε καλά μέχρι να έρθουν οι διακοπές

Οι διακοπές είναι προ των πυλών, αλλά έχετε ακόμα μέρες μέχρι την πολυπόθητη αναχώρηση; Η πικρή αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να υποστείς την Αθήνα και τη ζέστη της, τον εκνευρισμό μικρών και μεγάλων μελών της οικογένειας και διάφορες άλλες δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της τριβής και της διαρκούς παρουσίας όλων μέσα στο σπίτι.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να περάσετε καλά ακόμα κι αν είστε αναγκασμένοι να περνάτε αρκετές ώρες στο σπίτι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρόβλημα 1: «Θέλω να πάμε για μπάνιο!»

Μικροί και μεγάλοι που «λιώνουν» στην Αθήνα ένα έχουν στο  μυαλό τους: τη θάλασσα. Όσο οι μέρες περνούν κι οι διακοπές δεν έρχονται, ο εκνευρισμός αυξάνεται και τα παράπονα πληθύνονται!



Λύσεις

Μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα για διακοπές, αλλά μπορείτε να επισκεφτείτε κοντινές παραλίες της Αθήνας, που δεν χρειάζονται πολλά χρήματα σε βενζίνη ή παραλίες στις οποίες μπορείτε να φτάσετε χρησιμοποιώντας τα Μ.Μ.Μ.

Εναλλακτικά, αξιοποιήστε το μπαλκόνι, την πιλοτή, την αυλή ή την ταράτσα σας, αγοράστε μια μικρή και φτηνή πλαστική πισίνα κι αφήστε τα παιδιά να δροσιστούν και να παίξουν –αυτό, σίγουρα θα κατευνάσει τον εκνευρισμό και την ανυπομονησία τους.

Πρόβλημα 2: Τα παιδιά είναι όλη μέρα σπίτι κι η μαμά… τρέχει και δε φτάνει

Όσο τα σχολεία είναι κλειστά, οι γονείς… περνάνε δύσκολες ώρες! Απ’ το πρωί ως το βράδυ τα παιδιά χρειάζονται διαρκή φροντίδα και τα «Μαμάαααα» πάνε κι έρχονται, αφήνοντας ελάχιστο χρόνο διαθέσιμο για τις δουλειές ή λίγη χαλάρωση.



Λύσεις

Έξυπνα ψώνια: Επιλέξτε μέρη για τα ψώνια σας που έχουν και χώρους για φύλαξη παιδιών ή κάντε τις αγορές σας online, γλιτώνοντας έτσι τα κουραστικά αλλά χρονοβόρα πήγαιν’ έλα.

Λύστε το πρόβλημα της καθημερινής μαγειρικής φτιάχνοντας μια και καλή, όταν θα έχετε βοήθεια, δυο-τρία φαγητά και βάζοντάς τα στην κατάψυξη. 

Πληρώστε τους λογαριασμούς σας online αντί να τρέχετε στις τράπεζες και τις υπηρεσίες –η τεχνολογία προσφέρει αυτήν την πολυτέλεια, γιατί να την αγνοήσουμε;

Πρόβλημα 3: Πολλή και κακή τηλεόραση και άφθονοι τσακωμοί για το τηλεκοντρόλ

Ακόμα κι αν θέλετε να αποφύγετε την τηλεόραση, τα καλοκαίρια είναι κάπως αναπόφευκτη. Αυτό προκαλεί άγχος για την ποιότητα των προγραμμάτων που παρακολουθούν τα παιδιά και επιπλέον, γεμίζει τη μέρα μας με γκρίνια αφού οι γνώμες για το τι θα δούμε διίστανται.



Λύσεις…

…για την «κακή» τηλεόραση: Φέτος, αποφύγετε εκπομπές και θεάματα που δεν εγκρίνετε, κάντε την επιλογή της συνδρομητικής τηλεόρασης και απολαύστε το προνόμιο του ποιοτικού, πλούσιου προγράμματος που προσφέρει για όλη την οικογένεια. Επιλέξτε μια ποιοτική εναλλακτική  με περισσότερα από 250 κανάλια με ταινίες, παιδικά, ντοκιμαντέρ, σειρές αλλά και αθλητικά, για να είστε όλοι ευχαριστημένοι.

…για τους τσακωμούς: Επιλέγοντας Nova Go Extra θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε σε δύο φορητές συσκευές ταυτόχρονα, λύνοντας έτσι το ζήτημα του «Ο μπαμπάς θέλει να δει αθλητικά κι εγώ θέλω παιδικά!». Με πολύ μικρό κόστος, θα βάλετε τέλος στους καυγάδες για το τηλεκοντρόλ και θα είστε όλοι ευχαριστημένοι, ακόμα κι αν φύγετε απ’ την Αθήνα.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

v