Η κόρη μου έχει αδυναμία στον πατέρα της. Γιατί δεν με θέλει;

Η κόρη μου έχει αδυναμία στον πατέρα της. Γιατί δεν με θέλει;
Ερώτηση:
Έχω ένα κοριτσάκι 14 μηνών που έχει τρομερή αδυναμία στον πατέρα της, την οποία εκδηλώνει συνεχώς. Θέλει τον μπαμπά της για να περπατάει ή να την έχει αγκαλιά. Παρόλο που εγώ την νανούριζα και κοιμόταν, τώρα θέλει τον μπαμπά της. Να κάνω μια σημείωση ότι είμαι εργαζόμενη μαμά. Τι έχω κάνει λάθος;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι γονείς είναι εξίσου σημαντικοί και πολύτιμοι για τα παιδιά, καθώς καθένας από τους δύο έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό στο παιδί του. Ο εμπλουτισμός που κερδίζει το παιδί από τη σχέση και με τους δυο γονείς είναι πολύτιμο στοιχείο για το μεγάλωμά του!

Είναι υπέροχο που η κόρη σας είναι κοντά σας! Η σχέση του παιδιού με τους γονείς δεν είναι ανταγωνιστική, αλλά συνεργατική. Όσο καλή είναι η σχέση τόσο πιο ωφέλιμο για όλους. Δεν υπάρχει κάτι που κάνατε λάθος. Αντιθέτως, το να επιτρέψετε μια σχέση να προχωρήσει όμορφα χωρίς να απειληθείτε θα είναι μόνο για καλό! Στην αγάπη δεν υπάρχει περιορισμός. Κερδίζετε και οι δύο, επομένως χρειάζεται η έγνοια σας να είναι στο πώς θα προχωρήσετε τη σχέση με το παιδί σας κι όχι πως θα το τραβήξετε. Είστε κι οι δυο πολύ σημαντικοί.

Πέρα από τη σχέση με την κόρη σας που σαν ανησυχεί, σε αυτήν την φάση, μετά τον ερχομό του παιδιού σας, είναι πολύ σημαντικό να στρέψετε το βλέμμα σας και στην σχέση με τον σύντροφό σας. Η φροντίδα αυτής την σχέσης είναι που θα μπορέσει να εμπεριέξει όμορφα και το παιδί σας. Εκτός από εργαζόμενη μητέρα, μην ξεχνάτε να είστε τρυφερή σύντροφος.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v