Υπάρχει η δυνατότητα εξωσωματικής εφόσον δεν έχω περίοδο;

Υπάρχει η δυνατότητα εξωσωματικής εφόσον δεν έχω περίοδο;

Ερώτηση:
Γεια σας. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Είμαι 48 ετών και έχω αμηνόρροια 4 μηνών. Πριν ενάμιση μήνα ο γιατρός μου βρήκε σε υπέρηχο δύο ωάρια, χωρίς να μου πει κάτι παραπάνω. Μπορώ να προχωρήσω σε εξωσωματική παρά το γεγονός ότι δεν έχω περίοδο; Σας ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: thenypost.files.wordpress.com

Στην ηλικία σας, η εξωσωματική με τα δικά σας ωάρια έχει πάρα πολύ χαμηλά ποσοστά επιτυχίας, δηλαδή μιλάμε για πολύ μικρά μονοψήφια ποσοστά σε απογοητευτικό σημείο. Εάν δεν έχει σταματήσει η περίοδος, νομίζω ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πιθανότητες. Ο μόνος τρόπος να μείνετε έγκυος είναι να κάνετε εξωσωματική με δωρεά ωαρίων.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v