Δεν θέλω να έχω περίοδο στις διακοπές. Υπάρχει ειδική αγωγή που την καθυστερεί;

Δεν θέλω να έχω περίοδο στις διακοπές. Υπάρχει ειδική αγωγή που την καθυστερεί;

Ερώτηση:
Θέλω να πάω διακοπές τον Αύγουστο και δυστυχώς θα έχω περίοδο εκείνες τις μέρες. Πρακτικά, τις μέρες της περιόδου νιώθω σαν να είμαι άρρωστη. Ξέρω ότι τα primolut καθυστερούν την περίοδο. Πόσες μέρες πριν από τη μέρα που περιμένω, μπορώ να τα αρχίσω; Πρέπει να παίρνω 1 τη μέρα ή παραπάνω και αν τα παίρνω κάθε μέρα, πρέπει να είναι την ίδια ώρα; Υπάρχει περίπτωση να μου την φέρουν και νωρίτερα; 
Απάντηση:

Το θέμα της καθυστέρησης της περιόδου όταν την περιμένουμε είναι πιο σύνθετο απ ό,τι γράφετε. Δεν μπορείτε με ένα χάπι να εξασφαλίσετε 100% ότι δεν θα σας έρθει περίοδος, γι' αυτό πρέπει να απευθυνθείτε στον γυναικολόγο σας. Εκείνος θα σας εξετάσει και θα σας δώσει την κατάλληλη αγωγή.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v