Είμαι 46 χρονών και δεν έχω περίοδο από τον Απρίλιο. Υπάρχει περίπτωση να μπαίνω στην κλιμακτήριο;

Είμαι 46 χρονών και δεν έχω περίοδο εδώ και μήνες. Υπάρχει περίπτωση να μπαίνω στην κλιμακτήριο

Καλησπέρα είμαι 46 χρονών και η τελευταία φορά που είχα περίοδο ήταν 15 Απριλίου και από τότε δεν μου έχει έρθει  ξανά. Πάντοτε είχα κανονική περίοδο, χωρίς καθυστέρηση. Μήπως μπαίνω στην κλιμακτήριο;

*Φωτογραφία: dietasemplificata.com

Εάν η περίοδος σταματήσει για 6 μήνες εντελώς, τότε σημαίνει ότι έχετε μπει σε εμμηνόπαυση. Το να είστε σε κλιμακτήριο είναι πιθανό σε αυτή την ηλικία. Mετρήστε μια FSH και μια Anti- mullerian ορμόνη που θα σας δώσει τη σωστή απάντηση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v