Να είσαι νονά σημαίνει…

Να είσαι νονά σημαίνει…

Μέχρι να γίνεις νονά, δεν μπορείς να πιστέψεις πόσο ξεχωριστός είναι ο δεσμός που χτίζεις με τα βαφτιστήρια σου και πόσα έχεις να κερδίσεις από αυτόν τον ρόλο. Αυτό το κείμενο αποφασίσαμε να το αφιερώνουμε σε 2 κατηγορίες ανθρώπων: σε όλες τις απανταχού χαζονονές, που δεν μπορούν να κρύψουν την αδυναμία που έχουν στα βαφτιστήρια τους, αλλά και στις μέλλουσες νονές για να μάθουν τις τους περιμένει!

*Φωτογραφία: legacywills.co.uk

Να είσαι νονά σημαίνει…

… να ψάχνεις μήνες πριν τα γενέθλια του βαφτιστηριού σου τι δώρο θα του κάνεις γιατί θες να είναι ξεχωριστό. Αυτό σημαίνει ότι βάζεις στο κόλπο λυτούς και δεμένους (δηλαδή γονείς, αδέρφια και λοιπούς συγγενείς) για να το «ψαρέψουν» και να του κάνεις έκπληξη.

… να ανυπομονείς να το δεις και να το σφίξεις στην αγκαλιά σου. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω απόστασης, να επιστρατεύεις την τεχνολογία (να ‘ναι καλά το Skype και το Facebook) για να πείτε τα νέα σας.

… να νιώθεις το πνευματικό σου παιδί σαν δεύτερο παιδί σου. Να ορκίζεσαι (και να ισχύει) πως θα έκανες τα πάντα για χάρη του.

… να νιώθεις τυχερή που το παιδί σου έχει ένα ακόμα αδερφάκι στη ζωή του: το βαφτιστήρι σου. Και να λιώνεις κάθε φορά που τα βλέπεις να παίζουν και να γελάνε μαζί.

… να ξέρεις πια με σιγουριά πως δεν είναι απαραίτητο να μοιράζεσαι το ίδιο αίμα με κάποιον για να τον αγαπάς τόσο πολύ.

… να σκέφτεσαι πόσο τυχερή είσαι που οι γονείς του σου πρότειναν να γίνεις νονά του και να θυμάσαι πόσο αβίαστα και ανυπόμονα είπες το «ναι».

… να θυμάσαι σαν τώρα τη μέρα που έγινες νονά και να συγκινείσαι, ακόμα κι αν έχουν περάσει 15 ή και 20 χρόνια από τότε.

… να αισθάνεσαι περήφανη κάθε φορά που μαθαίνεις ότι τα πήγε καλά στις εξετάσεις του σχολείου, ότι πήρε το δίπλωμα των αγγλικών που τον είχε δυσκολέψει, ότι πέρασε στις Πανελλήνιες εκεί που ήθελε κ.ο.κ.

… να αισθάνεσαι περήφανη ακόμα κι αν δεν τα κατάφερε στις εξετάσεις του σχολείου, στο δίπλωμα των αγγλικών ή τις Πανελλήνιες αλλά στα μάτια σου να μην έχει καμία απολύτως διαφορά γιατί εσύ ξέρεις πόσο προσπάθησε.

… να αντιμετωπίζεις τα Χριστούγεννα και το Πάσχα όχι σαν εκείνες τις 2 φορές τον χρόνο «που πρέπει να βγάλεις κι αυτή την υποχρέωση με τα δώρα» αλλά σαν 2 ακόμα ευκαιρίες για να ξεφαντώσεις με το βαφτιστήρι σου.

…να μην μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς το βαφτιστήρι σου.

… να λιώνεις όταν το ακούς να σου λέει «νονά, σ’ αγαπώ!».

v