7 συνήθειες που τα έμβρυα... απολαμβάνουν στους 9 μήνες!

7 συνήθειες που τα έμβρυα... απολαμβάνουν στους 9 μήνες!

Καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται, αρχίζει να ακούει, να αποκτά προτιμήσεις και να αντιλαμβάνεται την διάθεση της μητέρας του. Εκτός από τη φωνή και το γέλιο της μαθαίνει να αντιλαμβάνεται τις διαφορές στη συμπεριφορά της, καθώς επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την ψυχολογία της. Γι’ αυτό τον λόγο, δεν θα ήταν παράλογο να πούμε ότι ορισμένες συνήθειες που κάνουν την μητέρα να αισθάνεται όμορφα είναι ιδιαίτερα αγαπητές στο αγέννητο μωρό!

Μας αρέσουν τα γλυκά… από την κοιλιά

Σε όλους αρέσουν τα γλυκά και τα έμβρυα δεν αποτελούν εξαίρεση. Γύρω στις 13 με 16 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, αρχίζουν να ξεχωρίζουν τις γεύσεις και δείχνουν την προτίμησή τους στις γλυκές τροφές με τον εξής τρόπο: καταπίνουν περισσότερο αμνιακό υγρό, όταν η μητέρα καταναλώνει γλυκά, παρά όταν τρώει αλμυρά φαγητά.

Ζεστά χαλαρωτικά μπάνια

Όταν το έμβρυο μεγαλώσει αρκετά, ώστε να πιέζει την κοιλιά της μητέρας προς τα έξω, μπορεί να καταλάβει  τις αλλαγές της θερμοκρασίας. Γι’ αυτό τον λόγο, ένα καυτό μπάνιο, εκτός από  επικίνδυνο, μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία σε σας και το μωρό. Αντίθετα, όταν το νερό είναι ζεστό, θα σας χαλαρώσει και θα το απολαύσετε και οι δύο.

Χάδια στην κοιλιά

Όλες οι γυναίκες ασυναίσθητα χαϊδεύουν την κοιλιά τους, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Oι υποδοχείς αφής του εμβρύου αρχίζουν να αναπτύσσονται γύρω στην 8η εβδομάδα κύησης και περίπου 20 εβδομάδες αργότερα, το μωρό έχει μεγαλώσει αρκετά, ώστε να αισθάνεται πότε το χαϊδεύετε. 

Να ακούν τη φωνή σας

Στα μισά του δεύτερου τριμήνου και συγκεκριμένα γύρω στην 26η εβδομάδα, το μωρό αρχίζει και αντιλαμβάνεται ήχους. Λόγω, όμως, του αμνιακού σάκου, που το περιβάλλει δεν μπορεί να τους ακούσει καθαρά. Όσο περνάει ο καιρός η ακοή του οξύνεται και στο στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μπορεί να ξεχωρίσει τη φωνή σας. Mάλιστα, όταν μιλάτε οι παλμοί της καρδιάς του αυξάνονται, γεγονός που ίσως να αποδεικνύει ότι έχετε... την αμέριστη προσοχή του!

Να ακούτε μουσική

Η μουσική διεγείρει τις αισθήσεις του εμβρύου και προάγει την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Επιπλέον, στην περίπτωση της εγκύου βοηθά στην παραγωγή της ορμόνης της χαράς, της σεροτονίνης και προωθεί την απελευθέρωση ενδορφινών που μεταφέρονται στο μωρό. Χρειάζεται, όμως, να προσέχετε την ένταση των ήχων, καθώς δυνατοί και απότομοι ήχοι μπορούν να κάνουν το μωρό να τρομάξει και να νιώσει δυσφορία.

Να ξεκουράζεστε

Όταν πραγματοποιείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, οι κινήσεις εμποδίζουν το έμβρυο να μετακινηθεί. Επομένως όταν ξαπλώνετε για να ξεκουραστείτε το έμβρυο γίνεται πιο ενεργό. Συνήθως, αυτό γίνεται τις βραδινές ώρες, όταν θέλετε να κοιμηθείτε.

H εγκυμοσύνη είναι αναμφισβήτητα από τις πιο γλυκές περιόδους που διανύει μια γυναίκα στη ζωή της. Φροντίστε να την απολαύσετε και να κάνετε πράγματα που θα έχουν θετική επίδραση σε εσάς και το μωρό σας.

Με το καλό! 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v