4 ταβέρνες με αυλή για όλη την οικογένεια

4 ταβέρνες με αυλή για όλη την οικογένεια

Καλωσορίσαμε τον Σεπτέμβρη και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη νέα σχολική χρονιά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χαρούμε τις ζεστές(καλοκαιρινές!) μέρες, παρέα τα παιδιά για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι. Τι καλύτερο απ’ το να συνδυάσουμε μια βόλτα με φαγητό σε μια ταβέρνα με αυλή για να παίξουν και τα παιδιά;

Λεμονόκηπος

Διεύθυνση: Αγίας Τριάδας 11, Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2102588611

Στον κεντρικό δρόμο της Φιλαδέλφειας θα βρείτε τον Λεμονόκηπο, που στεγάζεται σ’ ένα παλιό αρχοντικό του 1930. Οι τοίχοι με τις πολύχρωμες ζωγραφιές και η ιδιαίτερη διακόσμηση του χώρου παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες και θυμίζει περισσότερο… σπίτι παρά ταβέρνα. Μη χάσετε την ευκαιρία να καθίσετε στον φροντισμένο κήπο του μαγαζιού, όπου μπορείτε να απολαύσετε γεύσεις με ανατολίτικες επιρροές. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, η μουσική κυμαίνεται σε χαλαρούς ρυθμούς και τα παιδιά θα έχουν την άνεση να κινηθούν ελεύθερα στο χώρο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το φιλέτο κοτόπουλο και τις μελιτζάνες ιμάμ!

Μπεμπέκα

Διεύθυνση: Διονύσου 16, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106854880

 Κρυμμένη από την πολυκοσμία του κέντρου του Χαλανδρίου, θα βρείτε την «Μπεμπέκα» την μοντέρνα και kid-friendly ταβέρνα που στεγάζεται σε μια όμορφη παλιά μονοκατοικία. Ο χώρος, διακοσμημένος με τις παιδικές ζωγραφιές στους τοίχους και τους μαυροπίνακες αποπνέει νοσταλγία και παιδικότητα. Αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να καθίσετε στην μεγάλη αυλή με τις πορτοκαλιές και τους βασιλικούς για να απολαύσετε πιάτα από όλη την Ελλάδα. Όταν την επισκεφτείτε, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τη φέτα σε τραγανό φύλλο με μέλι και τα μπριζολάκια της Μπεμπέκας.

Τέλης

Φωτογραφία: in2life.gr

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Τιμοθέου, απέναντι απ’ το μοναστήρι, Πεντέλη

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  2108040484

Το κλασικό στέκι της Πεντέλης είναι μια καλή επιλογή για μια Κυριακάτική έξοδο. Έχει ένα μεγάλο εξωτερικό χώρο που περιτριγυρίζεται από πλατάνια και παιδότοπο που τα παιδιά θα μπορέσουν να παίξουν. Αν είστε λάτρεις της κρεατοφαγίας, δοκιμάστε τα χοιρινά μπριζολάκια, αλλά και τον κοκκινιστό του κόκορα για τον οποίο φημίζεται. Ο χώρος είναι φροντισμένος και το προσωπικό εξυπηρετικό και φιλικό. Αν λοιπόν, θελήσετε να κάνετε μια βόλτα στην εξοχική Πεντέλη, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Τέλη.

Γιορτή στο Χαϊδάρι

Διεύθυνση: Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105326163

Η Γιορτή στο Χαϊδάρι είναι μια πολύ καλή επιλογή για οικογένειες και φημίζεται για τον μεγάλο και ευρύχωρο χώρο  που βρίσκεται «κρυμμένος» μέσα στο καταπράσινο δάσος, δίπλα από τον Βοτανικό Κήπο. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, αλλά και να δοκιμάσουν πιάτα από το παιδικό μενού που περιλαμβάνει σουβλάκια από μπούτι κοτόπουλο και μακαρονάδες, ενώ για τους μεγάλους προτείνουμε να δοκιμάσετε το κότσι και την πίτα στο ξυλόφουρνο με γιαούρτι και γραβιέρα. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v