Ο 5,5 ετών γιος μου λέει ότι όταν μεγαλώσει θα παντρευτεί αγόρι. Να ανησυχήσω; Τι πρέπει να κάνω;

Ο 5,5 ετών γιος μου λέει ότι όταν μεγαλώσει θα παντρευτεί αγόρι. Να ανησυχήσω; Τι πρέπει να κάνω;
Ερώτηση:
Καλημέρα σας. Ο 5,5 χρόνων γιος μου όλο μου λέει ότι όταν μεγαλώσει θα παντρευτεί αγόρι και προσπαθώ να του εξηγήσω ότι δεν είναι έτσι το πράγμα, αλλά δεν μπορεί να το καταλάβει. Να ανησυχώ; Τι πρέπει να κάνω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν, αναπτύσσονται πολύπλευρα και σε πολλά επίπεδα. Ένα από τα επίπεδα αυτά είναι και η σεξουαλική ανάπτυξη, η οποία φυσικά είναι εξαιρετικά σημαντική. Η ανάπτυξη ωστόσο χρειάζεται να εξετάζεται πολύπλευρα, ακριβώς όπως αναπτύσσεται, κι όχι μεμονωμένα.

Ο γιος σας λοιπόν, πέρα από τη φράση αυτήν που σας ανησυχεί, σας λέει και άλλα πράγματα. Σας δίνει και άλλα στοιχεία για να τον γνωρίσετε. Η σχέση σας μαζί του, η επικοινωνία σας, η σχέση του με τον πατέρα του, με παιδιά της ηλικίας του, με συγγενείς κ.τ.λ. σας δίνουν πολλά στοιχεία προκειμένου να σχηματίσετε μια περισσότερο σφαιρική εικόνα για την ανάπτυξη και το συναίσθημά του. Εάν στο σύνολο λοιπόν, κάτι σας ανησυχεί ή αισθάνεστε ότι χρειάζεται ο ίδιος βοήθεια γιατί δυσκολεύεται, τότε χρειάζεται να τον ακούσετε και απλόχερα να του την προσφέρετε. Εάν ωστόσο νιώθετε ότι προχωρά καλά και το μόνο που σας παραξενεύει είναι αυτή του η σκέψη του, από μόνο της σαν δήλωση δε μπορεί να σας δώσει στοιχεία για να κάνετε υποθέσεις. Οι ομόφυλες σχέσεις είναι πολύ σημαντικές και στο επίκεντρο σε αυτήν την αναπτυξιακή φάση επομένως, δηλώσεις αγάπης για φίλους μπορεί να ακούγονται.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να εξακολουθείτε να κοιτάτε τον γιό σας τρυφερά και να του δίνετε την αγάπη σας. Εάν αναρωτιέστε πώς να το κάνετε αυτό καθώς μεγαλώνει και αλλάζει, θα ήταν χρήσιμο να επισκεφθείτε έναν ειδικό προκειμένου να μοιραστείτε την αγωνία σας αλλά και τα όνειρά σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v