«Μπαμπάδες, σκεφτείτε πόσα κάνει καθημερινά η γυναίκα σας για εσάς και την οικογένειά σας»

«Μπαμπάδες, σκεφτείτε πόσα κάνει καθημερινά η γυναίκα σας για εσάς και την οικογένειά σας»

Μια δημοσίευση στο διαδίκτυο μοιάζει να είναι για την πλειονότητα ό,τι πιο όμορφο  έχει γραφτεί ποτέ για τη μητρότητα. Ο αρραβωνιαστικός μίας μαμάς, παραδέχεται δημόσια πως η μητρότητα δεν είναι τόσο εύκολη όσο νόμιζε ο ίδιος. Αντίθετα, απαιτούνται θυσίες και κόπος για να μεγαλώσει μία μητέρα ένα υγιές και χαρούμενο μωρό. Η δημοσίευσή του στο Facebook έγινε viral και διαβάστηκε από εκατοντάδες γυναίκες και άνδρες.

Παρακάτω ακολουθεί το post του Tony Emms που έκλεψε τις καρδιές μας:

«Παλιότερα, δεν έδινα στη γυναίκα μου τα εύσημα που της άξιζαν. Όταν επέστρεφα από τη δουλειά, δήλωνε πάντα "κουρασμένη" ενώ εγώ είμαι αυτός που είμαι όλη μέρα έξω και δουλεύω. Τελευταία, όμως, σκεφτόμουν όλα αυτά που κάνει αυτή η απίστευτη γυναίκα ενώ εγώ λείπω….

Κάθεται όλη μέρα με το μωρό αγκαλιά και χαλαρώνει βλέποντας τηλεόραση; Όχι φυσικά!

Όταν φεύγω για δουλειά, πρέπει να ξυπνήσει  και να ανασυγκροτηθεί για τη δύσκολη μέρα που την περιμένει… Όταν ξυπνάει, το μωρό κλαίει και κλωτσάει επειδή πεινάει. Και η ίδια πεινάει. Το μωρό τρώει, εκείνη όχι. Μετά παίζει μαζί του, το αλλάζει, ξαναπαίζουν κι έπειτα το μωρό κοιμάται. Κάποια άλλη ίσως το εκμεταλλευόταν και έπαιρνε κι εκείνη έναν υπνάκο, αλλά όχι η αυτή η μαμά. Εκείνη βάζει μπουγάδα, μαζεύει τα παιχνίδια, πλένει τα πιάτα μέχρι που το μωρό ξυπνάει πάλι πεινασμένο. Η μαμά δεν έχει φάει ακόμα πρωινό, αλλά ετοιμάζει το μεσημεριανό του μωρού και το ταΐζει. Έπειτα περνάει χρόνο μαζί του και παίζουν. Θυμηθείτε, η μαμά δεν έχει φάει ακόμα… Όλο το μάζεμα που είχε κάνει όσο το μωρό κοιμόταν πάει χαμένο, αφού τα παιχνίδια είναι πάλι σκορπισμένα παντού. Επιστρέφω από τη δουλειά και νευριάζω με την ακαταστασία. Την κατηγορώ πως όλη μέρα καθόταν και δεν έκανε τίποτα αλλά έκανε το πιο σημαντικό απ’ όλα: όλη μέρα φρόντιζε το μωρό να είναι υγιές και χαρούμενο. Αν σκέφτεται κανείς άλλος μπαμπάς σαν κι εμένα, ας αναλογιστεί τι έχει προσφέρει εκείνος και τι η μαμά του σπιτιού… Να σέβεστε τη μητέρα του παιδιού σας. Είναι μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπου που δίνει ολόκληρο τον εαυτό της για να μεγαλώσει τα παιδιά σας. Αγαπώ πραγματικά τα δύο μωρά μου που κοιμούνται και αξίζουν και τα δύο λίγη ξεκούραση.»



Πού και πού χρειάζεται μια υπενθύμιση για τη σημαντικότητα της μητρότητας. Ίσως κάποια μέρα να μη χρειάζεται καμία δημοσίευση για να μας θυμίσει το πλέον αυτονόητο: το να είσαι μαμά δε σημαίνει ότι κέρδισες το τζόκερ και κάθεσαι όλη μέρα… και όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν έχουν μεγαλώσει παιδιά.

Πηγή: scarymommy.com

v