6 αυτοσχέδια παιχνίδια που σκέφτηκε ένα… παιδί

6 αυτοσχέδια παιχνίδια που σκέφτηκε ένα… παιδί

Τα παιδιά έχουν τις ωραιότερες ιδέες για αυτοσχέδια παιχνίδια! Αφήστε τα ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς κι απαγορεύσεις και θα σας εκπλήξουν με τη φαντασία και την εφευρετικότητά τους. Και για του λόγου το αληθές, παρακάτω θα βρείτε κάποια από τα παιχνίδια που σκέφτηκε ένα εξάχρονο παιδί, κάποια βροχερά απογεύματα ή κάποιες ατέλειωτες Κυριακές.

Θέατρο

 

Διαβάστε το αγαπημένο σας παραμύθι, μοιράστε ρόλους, ψάξτε στις ντουλάπες σας για κοστούμια και ζωντανέψτε το στο σαλόνι του σπιτιού σας. Συνήθως το βιβλίο μπλέκεται με τη φαντασία των παιδιών και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικότατο! Η συγκεκριμένη δραστηριότητα καλλιεργεί όχι μόνο τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του παιδιού, αλλά ενισχύει και όλες του τις δεξιότητες αφού πρέπει να φτιάξει με τα χέρια του το σκηνικό, να συνδυάσει τα ρούχα του και να εφεύρει τα λόγια του. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να «φτιάξετε» τους ηθοποιούς με κουκλάκια ή φιγούρες και να παίξετε το δικό σας κουκλοθέατρο!

Εμπόδια

Μετατρέψτε το σπίτι σας σε… πίστα μετ’ εμποδίων με ότι βρείτε μπροστά σας! Μαξιλάρια, καρέκλες, τσάντες, σκαμπό, φτιάξτε τούνελ, αυτοσχέδια βουνά και τεχνητά διόδια και ορίστε μια διαδρομή που πρέπει να διανύσουν όλα τα μέλη της οικογένειας. 

Φυσητό μπάσκετ



Πάρτε το ρολό από το χαρτί κουζίνας, δύο μπαλάκια και πλαστικά ποτήρια. Και.. ένα, δύο, τρία, πυρ! Τα παιδιά πρέπει να φυσήξουν μέσα το ρολό ώστε να προχωρήσουν τα μπαλάκια με τον αέρα. Κερδίζει όποιος βάλει πρώτος το μπαλάκι στο ποτήρι. Ευφυές, εύκολο και απλό.  

Γράψτε το δικό σας βιβλίο



Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οδηγίες… εμπνευστείτε το δικό σας παραμύθι, κάντε το βιβλίο και ζωγραφίστε το! Φυλάξτε το στη βιβλιοθήκη και ξαναδιαβάστε το  μετά από μια κουραστική μέρα ή έναν βραδινό εφιάλτη.  

Συλλογή από φύλλα και λουλούδια



Η καλύτερη αφορμή για μια βόλτα στο κοντινότερο πάρκο ή δασάκι! Χρειάζεστε μόνο χρόνο, μπόλικο ήλιο, φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Μαζέψτε τα φυτά που σας εντυπωσιάζουν, συζητήστε για το όνομα, το σχήμα και το χρώμα τους και επιστρέφοντας σπίτι, βάλτε τα σε ένα φυτολόγιο. Μία ξεχωριστή συλλογή που εκτός από γνώσεις, προσφέρει όμορφες βόλτες και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά.

Συναυλία

Σε ερώτησή μίας μαμάς για το παιχνίδι της ημέρας, η απάντηση της κόρης ήταν “συναυλία”. 
«Εγώ θα κάνω τη Zaz κι εσύ το κοινό» της είπε με φωνή που δεν σήκωνε αντιρρήσεις. Η εξέδρα στήθηκε στο σαλόνι, τα ρούχα και το μακιγιάζ τα επιμελήθηκε το παιδί και η μητέρα ανέλαβε χρέη dj φτιάχνοντας μια λίστα με τραγούδια. Η συναυλία είναι ένα εύκολο και διασκεδαστικό παιχνίδι,το οποίο απολάμβάνουν εξίσου γονείς και παιδιά.

*Γενικά, κυκλοφορούν πολλά βιβλία με ιδέες για παιχνίδια και δραστηριότητες εντός ή εκτός σπιτιού! Μια βόλτα μέχρι το κοντινό σας τα βιβλιοπωλείο θα σας πείσει. 

v