5 απλές ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν από τους πόνους στον αυχένα

5 απλές ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν από τους πόνους στον αυχένα

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων υποφέρει από πόνους στον αυχένα. Λίγο η καθιστική ζωή, λίγο το ότι δεν γυμναζόμαστε όσο πρέπει, είναι παράγοντες που διογκώνουν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε στην καθημερινότητά μας.

Αν ταλαιπωρείστε και εσείς, δοκιμάστε αυτές τις 5 εύκολες ασκήσεις και απαλλαγείτε από τους πόνους για αρκετό καιρό.

To πιγούνι μέσα

Eίναι από τις πιο εύκολες ασκήσεις και προτείνεται από πολλούς φυσικοθεραπευτές για την αντιμετώπιση του αυχενικού πόνου. Σταθείτε όρθια και προσπαθήστε να τεντωθείτε σαν να ψηλώνετε. Φέρτε το πιγούνι προς τα έξω και στη συνέχεια, επανέλθετε. Επαναλάβετε 10- με 15 φορές. Για περισσότερα μπορείτε να συμβουλευτείτε το παραπάνω βίντεο.

Ήπιο stretching

Σκοπός της άσκησης είναι να ανακουφίσετε τις δύο πλευρές του λαιμού. Καθίστε στο πάτωμα σταυροπόδι ή σε μια καρέκλα με τα πόδια να ακουμπούν στο έδαφος. Τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στην κορυφή του κεφαλιού και σιγά-σιγά γυρίστε το κεφάλι προς τα αριστερά. Για να σταθεροποιήσετε τον κορμό σας, μπορείτε να κρατήσετε το δεξί γόνατο ή το κάθισμα της καρέκλας. Προσέχετε να πιέζετε απαλά για να νιώσετε περισσότερο τη διάταση στον αυχένα. Μείνετε 30 δευτερόλεπτα σε αυτή τη θέση και επαναλάβετε την άσκηση και στη δεξιά πλευρά του λαιμού.

Τα χέρια πίσω από την πλάτη

Αυτή η άσκηση είναι απλή και μπορεί να γίνει οπουδήποτε, καθώς το μόνο που απαιτεί είναι να είστε σε όρθια στάση. Σταθείτε με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και φέρτε τα χέρια πίσω από την πλάτη. Πιάστε τον αριστερό καρπό με το δεξί χέρι και προσπαθήστε να τραβήξετε τον αριστερό βραχίονα, κάνοντας stretching. Για να τεντώσετε τον λαιμό σας, χαμηλώστε αργά το δεξί αυτί προς τον δεξί ώμο σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κάντε το ίδιο και στο άλλο χέρι.

Διάταση στήθους

Καθίστε στο πάτωμα με τα γόνατα και μεταφέρετε το βάρος στις φτέρνες, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Τοποθετήστε τις παλάμες των χεριών προς τα πίσω έτσι ώστε να ακουμπούν τελείως στο έδαφος. Πιέστε τα χέρια σταθερά στο πάτωμα για να σηκώσετε το στήθος ψηλά και η πλάτη να κάνει καμπύλη προς τα πίσω. Στη συνέχεια, χαμηλώστε το κεφάλι προς τα πίσω, τεντώστε τον λαιμό και το μπροστινό μέρος του στήθους ακόμη περισσότερο. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα και επανέλθετε αργά στην αρχική θέση. Κάντε 8 με 10 επαναλήψεις.

Γέφυρα

Για αυτήν την άσκηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στρώμα. Ξαπλώστε στο πάτωμα ανάσκελα με τα χέρια κατά μήκος των πλευρών του σώματος. Λυγίστε τα γόνατα και φροντίστε να πατάνε σταθερά στο έδαφος. Στη συνέχεια, ανασηκώστε τους γοφούς σας, όσο πιο ψηλά μπορείτε και φέρτε τα χέρια κάτω από την πλάτη έτσι, ώστε να ενωθούν. Μείνετε για 30 δευτερόλεπτα και επανέλθετε στην αρχική σας θέση. Επαναλάβετε την άσκηση 6 με 10 φορές.

Φωτογραφίες: self.com

v