7 απλές ασκήσεις για πιο στητό στήθος

7 απλές ασκήσεις για πιο στητό στήθος

Σε παλαιότερο άρθρο έχουμε γράψει τι να φορέσετε για να τονίσετε το στήθος σας. Σε αυτό το κείμενο, όμως, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε 7 πανεύκολες ασκήσεις που θα αναδείξουν το μπούστο σας φυσικά, χωρίς να τη βοήθεια των ρούχων ή του σωστού push-up σουτιέν.

*Φωτογραφία: healthylivingteam.net

1η άσκηση

Κάντε μια γροθιά με το ένα σας χέρι και στερεώστε το κάτω απ’ το πηγούνι. Έπειτα, πιέστε τη γροθιά για 5 δευτερόλεπτα και χαλαρώστε για τα επόμενα 5. Επαναλάβετε 2-3 φορές.



2η άσκηση

Κρατήστε ίσια την πλάτη και μετά πιέστε τις παλάμες με αρκετή δύναμη ανάμεσα στο στήθος έτσι ώστε να νιώσετε ότι «δουλεύετε» τους θωρακικούς μύες.



3η άσκηση

Τα push-ups θα ενδυναμώσουν τους θωρακικούς μύες. Η πιο εύκολη εκδοχή τους είναι τα μισά push-ups, δηλαδή αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία. Για να τα κάνετε, βάλτε τα χέρια στα πλάγια και λυγίστε τα πόδια. Στη συνέχεια, πιέστε το σώμα στο έδαφος, στηριζόμενοι στους αγκώνες. Κάντε 3 σετ των 12-15 επαναλήψεων.



Το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει:



4η άσκηση

Ξαπλώστε μπρούμυτα, λυγίστε τα πόδια και πιάστε με τα χέρια σας τους αστραγάλους. Αν είστε αρχάριος, μείνετε σ’ αυτή η στάση για 20 δευτερόλεπτα και μετά κάντε ένα διάλειμμα 10 δευτερολέπτων. Επαναλάβετε 3 φορές ακόμα.

Η άσκηση αυτή ονομάζεται «τόξο» στη γιόγκα.



5η άσκηση

Σταθείτε όρθια περίπου μισό μέτρο από τον τοίχο, τεντώστε τα χέρια και αρχίστε να πιέζετε με τις γροθιές. Είναι μία ακόμα άσκηση που βοηθά τους θωρακικούς μύες να δουλέψουν. Πιέστε για 20 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε τα επόμενα 10 και επαναλάβετε 3 φορές.



6η άσκηση

Ξαπλώστε σε μια μπάλα γυμναστικής ή στο πάτωμα, με τον τρόπο που βλέπετε στη φωτογραφία. Τεντώστε το στήθος, πάρτε ένα βαράκι και σηκώστε το ψηλά. Κατεβάστε το και αμέσως ξανασηκώστε το μέχρι να τεντώσετε τα χέρια σας. Επαναλάβετε 8 φορές. Θα καταλάβετε ότι η άσκηση «πιάνει» όταν δυσκολευτείτε λίγο παραπάνω στο τελευταίο σετ. Αν δεν είστε αρχάρια, μην μείνετε στα βαράκια του 1 κιλού, για να δείτε γρηγορότερα αποτελέσματα. Εφαρμόστε 3 σετ.



7η άσκηση

Η άσκηση αυτή θα γυμνάσει τους μύες της περιοχής και θα δώσει σχήμα στο μπούστο σας. Για να την κάνετε, θα χρειαστείτε βαράκια ή, αν δεν έχετε, 2 μικρά μπουκάλια νερό. Ενώ είστε όρθια, λυγίστε τα γόνατα και γείρετε ελαφρώς μπροστά αλλά ίσια τη σπονδυλική στήλη. Έπειτα, πάρτε βαθιές εισπνοές και σηκώστε τα χέρια στο πλάι (οι αγκώνες πρέπει να είναι επίσης λυγισμένοι). Οι βραχίονες, δηλαδή το κάτω μέρος του χεριού, πρέπει να είναι παράλληλοι με το έδαφος. Εφαρμόστε 2 σετ των 12 επαναλήψεων.



Όπως θα δείτε και στο βίντεο, η άσκηση είναι πολύ απλή:



Πηγή: Brightside.me

v