Να είσαι μπαμπάς σημαίνει...

Να είσαι μπαμπάς σημαίνει...

Μπαμπάς γίνεσαι, δεν γεννιέσαι. Είναι επιλογή και ανάληψη της τεράστιας ευθύνης που αναλαμβάνεις όταν κάνεις το δικό σου παιδί. Κάποιες φορές ο ρόλος του μπαμπά είναι παρεξηγημένος, και από τα δύο φύλα. Ίσως οφείλεται στα ελληνικά στερεότυπα που ο ρόλος της μητέρας θεωρείται πιο σημαντικός. Στην πραγματικότητα, όμως, οι ρόλοι των δύο γονιών είναι ισάξιοι και ισότιμοι. Γιατί το να είσαι μπαμπάς, σημαίνει πολλά, αλλά κυρίως να αγαπάς και να το δείχνεις!

Το να είσαι μπαμπάς σημαίνει…

Να αγαπάς τη μαμά του παιδιού σου, ακόμα κι όταν ζείτε χωριστά. Το να αγαπάς και να σέβεσαι τη μαμά του παιδιού σου, σημαίνει πως γίνεσαι σωστό πρότυπο και του καλλιεργείς αξίες όπως ο σεβασμός και η αυτοεκτίμηση.

Να είσαι παρόν, φυσικά και συναισθηματικά ή πνευματικά ακόμα κι όταν πρέπει να είσαι κάπου αλλού. Είναι σημαντικό να είσαι δίπλα στην οικογένειά σου, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Να προστατεύεις την οικογένειά σου, ακόμα κι όταν φοβάσαι. Μερικές φορές μπορεί να φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τα «θηρία» της οικογενειακής ζωής… Όταν είσαι μπαμπάς, όμως, τίποτα δεν σε σταματά από το να παραμερίσεις τους φόβους σου και να υπερασπιστείς ό,τι πολυτιμότερο έχεις στη ζωή σου.

Να αφιερώνεις χρόνο, ακόμα κι όταν δεν έχεις. Αυτό μου μένει, τελικά, στα παιδιά είναι ο χρόνος που περνάνε μαζί σου. Κι όταν είσαι μπαμπάς, το ξέρεις πολύ καλά και αυτό είναι η προτεραιότητά σου.

Να έχεις τόνους υπομονής, ακόμα κι όταν αυτή εξαντλείται. Πόσες φορές δεν εξαντλήθηκε η υπομονή σου όταν χρειάστηκε να πεις το ίδιο πράγμα άπειρες φορές… Κι όμως! Ανασκουμπώνεσαι, μετράς κρυφά μέχρι το δέκα, χαμογελάς και συνεχίζεις.

Να παίζεις σαν παιδί, ακόμα κι όταν  είσαι τόσο μεγάλος που θα σφηνώσεις στην  τσουλήθρα! Το παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό όσο και το φαΐ! Όταν είσαι μπαμπάς, παίρνεις την μπάλα και τα μικρά σου, και γίνεσαι ξανά παιδί.

Να ακούς τα προβλήματα των παιδιών σου, ακόμα κι όταν τα δικά σου σε πνίγουν. Αυτό σας φέρνει πιο κοντά και δημιουργεί την ασφάλεια πως ό,τι κι αν συμβεί, ο μπαμπάς θα είναι εδώ να ακούσει και να βοηθήσει.

Να είσαι σεφ, ακόμα κι όταν δυσκολεύεσαι να βράσεις δυο αυγά! Δεν έχει σημασία πόσο καλά ξέρεις να μαγειρεύεις… Για τα παιδιά σου, το φαγητό που φτιάχνεις είναι το πιο νόστιμο του κόσμου!

Να γελάς, να αγκαλιάζεις και να μοιράζεις άπειρα φιλιά, ακόμα κι όταν δεν έχεις κάποιον προφανή λόγο να το κάνεις. Εξάλλου, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από μία παιδική αγκαλιά!

Μπαμπάς σημαίνει να αγαπάς. Σκέτο. Χωρίς «ακόμα κι όταν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v