4 παιδικές ταινίες που δεν προλάβατε να δείτε φέτος στο σινεμά αλλά μπορείτε να απολαύσετε στο σπίτι

4 παιδικές ταινίες που δεν προλάβατε να δείτε φέτος στο σινεμά αλλά μπορείτε να απολαύσετε στο σπίτι

Τώρα που φθινοπωριάζει σιγά- σιγά, το «έξω» αντικαθίσταται όλο και περισσότερο από οικογενειακές βραδιές στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεστε για να περάσετε όλοι καλά είναι μια καλή ταινία και αρκετό ποπ- κορν. Για να μην καταλήξετε πάλι στα ίδια παιδικά, απολαύστε τις ταινίες που δεν προλάβατε να δείτε στη μεγάλη οθόνη, από την άνεση του σπιτιού σας.

*Φωτογραφία: staticflickr.com

Ακόμα κι αν χάσατε την πρεμιέρα τους στο σινεμά, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να τις δείτε σε πρώτη τηλεοπτική προβολή τη νέα σεζόν στη Nova- δεν είναι και λίγο!

Paddington 2

*Φωτογραφία: guidatv.sky.it

Πριν λίγα χρόνια, ένας συμπαθητικός αρκούδος, ο Πάντιγκτον, έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη και κέρδισε την καρδιά του κοινού. Αν δεν έχετε δει την πρώτη ταινία αφήστε μας να σας πούμε δυο λόγια για την πλοκή: ο ήρωάς μας αποφάσισε να φύγει από τη ζούγκλα και να βρει μια οικογένεια στην Αγγλία για να τον φιλοξενήσει. Εκεί, οι Μπράουν αναλαμβάνουν τη φροντίδα του έπειτα από πολλές ανατροπές. Στην δεύτερη ταινία, ο αρκούδος με την καπαρντίνα και το καπέλο, ψάχνει να βρει το τέλειο δώρο για τη θεία του Λούσι, που κλείνει τα 100 χρόνια. Αφού το βρει, όμως, το δώρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς και η περιπέτεια ξεκινά.

Γιατί να την δείτε: Είναι μια καθαρά οικογενειακή ταινία που ξεφεύγει από τα κινούμενα σχέδια αφού παντρεύει το animation με τη φυσική παρουσία των ηθοποιών. Επιπλέον, τα σκηνικά που έχουν… άρωμα Αγγλίας είναι ξεχωριστά.

Ferdinand

*Φωτογραφία: denverpost.com

Ο Ferdinand είναι ένας… παρεξηγημένος ταύρος από την Ισπανία που δεν του αρέσει η βία και οι ταυρομαχίες και προτιμάει τη ζωή στη φύση. Γι’ αυτό και όταν τον αιχμαλωτίζουν, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αποδράσει. Από κει και πέρα, αυτός και οι φίλοι του θα ζήσουν μία τρελή περιπέτεια!

Γιατί να την δείτε: Πρώτον, η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων- και κατά τη γνώμη μας θα άξιζε να πάρει βραβείο. Δεύτερον, περνάει πολύ σημαντικά μηνύματα στους θεατές αφού, καθ' όλη τη διάρκειά της, τονίζει τη σημασία της διαφορετικότητας και μας δείχνει ότι πολλές φορές, τα φαινόμενα απατούν.

Early Man

*Φωτογραφία: static.rogerebert.com

Η υπόθεση του Early Man είναι σίγουρα πρωτότυπη κι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει. Συγκεκριμένα, οι ήρωες Νταγκ και  Χογκνομπ κάνουν τα πάντα για να ενώσουν τη φυλή τους, ώστε να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό, τον Λόρδο Νουθ που απ’ ότι φαίνεται, έχει επεκτατικές διαθέσεις. Βλέποντάς την, θα ταξιδέψετε εκατομμύρια χρόνια πίσω, μέχρι τη λιθική εποχή και την εποχή του χαλκού!

Γιατί να την δείτε: Ανήκει στην κατηγορία των παιδικών ταινιών που ευχαριστιούνται και οι μεγάλοι, λόγω του ιδιαίτερου χιούμορ και των «γρήγορων» σκηνών. Τόσο τα γραφικά όσο και και η σκηνοθεσία θυμίζουν την πρωτοπόρα για την εποχή της, ταινία «Chicken Run», που προήλθε από τους ίδιους δημιουργούς και είχε τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς.

Peter Rabbit

*Φωτογραφία: netdna-ssl.com

Πρόκειται για τη μεταφορά του παραμυθιού της Μπέατριξ Πότερ (που όχι, δεν έχει σχέση με τον Χάρι Πότερ, ήταν υπαρκτό πρόσωπο!) στη μεγάλη οθόνη. Ο άτακτος λαγός Πίτερ Ράμπιτ διεκδικεί τον λαχανόκηπο του… ανθρώπου Τόμας Μακ Γκρέγκορ με αποτέλεσμα να γεννηθεί μεταξύ τους μία κόντρα χωρίς τέλος.

Γιατί να την δείτε: Πρόκειται για ένα κλασικό παραμύθι που είναι, όμως, δοσμένο με μια μοντέρνα ματιά κι έτσι γίνεται πιο οικείο στα παιδιά. Επιπλέον, όπως και ο Πάντιγκτον, συνδυάζει το animation με την παρουσία των ηθοποιών, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον.

 

v