Είμαι δασκάλα ενός παιδιού το οποίο εγκατέλειψε η μαμά του. Πώς μπορώ να το βοηθήσω;

Είμαι δασκάλα ενός παιδιού το οποίο εγκατέλειψε η μαμά του. Πώς μπορώ να το βοηθήσω;
Ερώτηση:
Eίμαι δασκάλα ενός παιδιού 8 χρονών στο σχολείο, το οποίο εγκατέλειψε η μαμά του. Σε μια συνάδελφο είπε πως η μαμά του το εγκατέλειψε για να βρει άντρες κι επέμενε σ' αυτό. Ίσως έτσι του λέει ο μπαμπάς ή η γιαγιά του. Υπάρχει κάτι που μπορώ να του πω για να απαλύνει τη στενοχώρια του; Ίσως κάποιο παραμύθι;
Απάντηση:

*Φωτογραφία: listverse.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είστε τόσο τυχερή που βρίσκεστε σε μία θέση όπου καλείστε καθημερινά να σχετιστείτε με πολλά παιδιά και να παράξετε λύσεις για θέματα. τα οποία δεν είναι δικά σας! Είστε τόσο υπέροχη που αξιοποιείτε αυτήν την θέση! Με την τρυφερή σας ματιά και την έγνοια σας για τα παιδιά, ουσιαστικά κερδίζετε πολλά στοιχεία και σε προσωπικό επίπεδο. καθώς εμπλουτίζεστε και ομορφαίνετε!

Είναι πράγματι πολύ σκληρή η κατάσταση που περιγράφετε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε και θα είναι πολύ βοηθητικό στην καθημερινότητά της, είναι να εκτιμήσετε αυτό το παιδί! Μην το λυπηθείτε. Καμαρώστε το, χαρείτε το για τα πράγματα που κάνει στη μέρα του, παρά τη δύσκολη φάση την οποία η οικογένεια του διανύει. Το πώς θα σας μιλήσει, το πώς θα μοιραστεί μαζί σας την ιστορία του, το πώς θα είναι ντυμένο, το πώς θα σχετιστεί με τα παιδιά. Είναι σημαντικό, λόγω της κατάστασης, να μην ενοχοποιηθούν οι σχέσεις και το φύλο του, η ομορφιά του. Επομένως, μια καλή σχέση μαζί σας είναι το καλύτερο που μπορείτε να του προσφέρετε, αλλά να κερδίσετε κι εσείς από εκείνο.

Είστε άλλο ένα σημαντικό πρόσωπο, πέρα από τα οικογενειακά Λειτουργείτε λοιπόν κι ως ένα άλλο πρότυπο σε πολλά επίπεδα κι έτσι είστε βοηθητική εξ ορισμού. Αξιοποιήστε και πάλι τη θέση σας, ώστε να χαρείτε περισσότερο τη δουλειά και τις σχέσεις σας!

Είναι πολύτιμο για εκείνο να έχει μια τέτοια δασκάλα! Είναι πολύτιμο για εσάς να φροντίσετε τον εαυτό σας και να μην επιβαρυνθείτε. Παραμείνετε λοιπόν, στο ρόλο σας και από εκεί φροντίστε, όπως γνωρίζετε να το κάνετε και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς παίρνετε αποφάσεις ζωής και για τη δική σας πορεία.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v