Ο πατήρ Αντώνιος από την Κιβωτό του Κόσμου είναι υποψήφιος για το βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη

Ο πατήρ Αντώνιος από την Κιβωτό του Κόσμου είναι υποψήφιος για το βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη

Κάθε χρόνο, το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει το βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη, που διεκδικούν 50 πολίτες, ομάδες πολιτών ή οργανώσεις. Τη φετινή χρονιά, 3 οργανώσεις από την χώρα μας είναι υποψήφιοι για το εν λόγω βραβείο και συγκεκριμένα η «HOPEgenesis», η «Άνεμος Ανανέωσης» αλλά και η «Κιβωτός του Κόσμου» με τον πατέρα Αντώνιο.

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, στόχος του βραβείου είναι να επιβραβεύσει άτομα και οργανώσεις που προάγουν την αλληλοκατανόηση, την συνεργασία μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών και που έχουν ξεχωρίσει με το έργο τους για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο πατήρ Αντώνιος από την «Κιβωτό του Κόσμου» με το έργο που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια και τη στήριξή του σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη κατάφερε να διεκδικήσει αυτόν τον τίτλο επάξια, αν μας ρωτάτε!

Φυσικά, είτε κερδίσει είτε όχι, η αξία του έργου του δεν αμφισβητείται. Απλώς είναι ωραίο κάποιες φορές να βλέπεις ότι η προσπάθεια τέτοιων ανθρώπων δεν περνά απαρατήρητη και αναγνωρίζεται!

Δείτε περισσότερα για την «Κιβωτό του Κόσμου» στο Facebook

Πηγή: europarl.europa.eu
 

v