5 καθηλωτικές σειρές για να ξεκινήσετε με τον άντρα σας

5 καθηλωτικές σειρές για να ξεκινήσετε με τον άντρα σας

Οι σειρές είναι η τέλεια επιλογή για να περάσεις ένα χαλαρό βράδυ στο καναπέ του σαλονιού σου μαζί με το άλλο σου μισό. Όμως, προκύπτει ένα πρόβλημα: αρκετές φορές τα γούστα αντρών και γυναικών δεν συμπίπτουν και οι απόψεις διίστανται, εκτός αν σκεφτείτε έξυπνα και επιλέξετε σειρές που θα κάνουν και τους δυο σας να «κολλήσετε». Έχουμε και λέμε…

Sharp objects

*Φωτογραφία: moviesrelated.com

Η Amy Adams υποδύεται την Καμίλ, μία δημοσιογράφο που αναγκάζεται να γυρίσει στην μικρή κωμόπολη που μεγάλωσε για να ερευνήσει την υπόθεση δολοφονίας ενός μικρού κοριτσιού. Με το που φτάνει εκεί, έρχεται αντιμέτωπη με τη μητέρα της, με την οποία δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, την ετεροθαλή έφηβη αδερφή της αλλά και όλους τους κατοίκους της περιοχής. Κυρίως, όμως, έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Η σειρά είναι αρκετά σκοτεινή, κυριολεκτικά και μεταφορικά και «μπλέκει» πολλά διαφορετικά θέματα: από τις σχέσεις ανάμεσα στην οικογένεια, τις αυτοκαταστροφικές τάσεις και το πώς ένα γεγονός μπορεί να μας επηρεάσει για όλη μας της ζωή. Αποτελείται μόνο από 8 επεισόδια και άρα θα την τελειώσετε γρήγορα. Σας προτείνουμε, επίσης, να διαβάσετε και το βιβλίο στο οποίο έχει βασιστεί η σειρά που στα ελληνικά κυκλοφορεί με τον τίτλο «Αιχμηρά αντικείμενα». Αν δεν σας πείσαμε, συγγραφέας είναι η Τζίλιαν Φλιν, που επίσης έχει γράψει και το εκπληκτικό «κορίτσι που εξαφανίστηκε».

La Casa de Papel

*Φωτογραφία: ibahia.com

Μια ισπανική σειρά που σίγουρα έχετε ακούσει τους τελευταίους μήνες και όχι άδικα γιατί έχει κλέψει τις εντυπώσεις παγκοσμίως. Πρόκειται για μια ομάδα 8 ατόμων που οργανώνουν την τέλεια ληστεία, όπως είναι και η μετάφραση του τίτλου στα ελληνικά, στο νομισματικοπείο της Ισπανίας. Το «μεγάλο κεφάλι» είναι ένας άντρας με το ψευδώνυμο «καθηγητής» ο οποίος επιλέγει προσεκτικά τα άτομα με τα οποία θα συνεργαστεί για να οργανώσουν το τέλειο σχέδιο και να καταφέρουν να ληστέψουν το νομισματοκοπείο της Ισπανίας με επιτυχία. Παράλληλα, «μπλέκονται» και οι προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.

How to get away with murder

*Φωτογραφία: scoop.it

Αν πάρετε την απόφαση να την ξεκινήσετε, να έχετε υπόψη σας το εξής: ότι δεν θα μπορείτε να μένετε μόνο σε ένα επεισόδιο τη φορά αφού η πλοκή αλλά και η γρήγορη σκηνοθεσία με τις συνεχείς αναδρομές θα σας κάνουν να «κολλήσετε». Η Viola Davis, η οποία έχει κερδίσει βραβείο για τον ρόλο της στη σειρά, υποδύεται μία πετυχημένη δικηγόρο που, μαζί με τους λίγους επίλεκτους φοιτητές της, μπλέκεται σε μια υπόθεση δολοφονίας. Από εκείνη τη στιγμή, όλοι θα καταλάβουν ότι συνδέονται μεταξύ τους για πάντα και ότι ακόμα και το παραμικρό λάθος μπορεί να τους στοιχίσει πολύ ακριβά, όχι μόνο την καριέρα τους αλλά και τη ζωή τους. 

Bates Motel

*Φωτογραφία: bustle.com

Θεωρείται το σύγχρονο πρίκουελ του κλασικού «Ψυχώ» του Χίτσκοκ, παρουσιάζοντάς μας τη «σκοτεινή» και γεμάτη μυστήριο ζωή του Νόρμαν Μπέιτς και της μητέρας του. Η σειρά επικεντρώνεται στη ιδιόρρυθμη σχέση μητέρας- γιουμε τη Βέρα Φαρμίγκα να δίνει ρέστα ως Νόρμα Μπέιτς. Όπως θα διαπιστώσετε, σε όλα τα επεισόδια επικρατεί μία συνεχής ένταση παρά τους ήρεμους φαινομενικά χαρακτήρες. Αν θέλαμε να την περιγράψουμε με μια φράση, θα λέγαμε ότι τα φαινόμενα απατούν- πάντα!

Stranger things

*Φωτογραφία: pmcvariety.files.wordpress.com

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την εξαφάνιση ενός μικρού αγοριού και τις προσπάθειες της μητέρας του, του αδερφού του αλλά και της αστυνομίας να τον βρουν. Έχει στοιχεία μεταφυσικά αλλά δοσμένα με τρόπο αριστοτεχνικό, ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης του συγκεκριμένου είδους. Ένας ακόμα λόγος που την αγαπήσαμε είναι ότι μας μεταφέρει στη δεκαετία του 80 αφού τότε διαδραματίζεται η ιστορία. Οι αναφορές στην ποπ κουλτούρα του 80 και οι επιρροές από τις κινηματογραφικές επιτυχίες των 80s την κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή σε όσους τότε ήταν έφηβοι. Τα λόγια είναι περιττά για την εξαιρετική ερμηνεία της Γουινόνα Ράιντερ αλλά και για τα παιδιά συμπρωταγωνιστές της. 

v