Ο γιος του άντρα μου θέλει να κοιμάται με τον πατέρα του όταν μας επισκέπτεται. Πώς να το χειριστώ;

Ο γιος του άντρα μου θέλει να κοιμάται με τον πατέρα του όταν μας επισκέπτεται. Πώς να το χειριστώ;
Ερώτηση:

Mε τον άντρα μου περιμένουμε να γεννηθεί το μωρό μας μέσα στις επόμενες μέρες.  Ξαφνικά, ο γιος του από τον προηγούμενο γάμο του, όταν έρχεται σπίτι, θέλει να κοιμάται μαζί του γιατί λέει ότι φοβάται να είναι μόνος του. Εμένα με εκνευρίζει που ο άντρας μου του κάνει το χατίρι και που με κατηγορεί ότι ζηλεύω και δεν κατανοώ το παιδάκι. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Πώς να το χειριστώ;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: cuisineandhealth.site

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα παιδιά όταν βρεθούν σε μια κατάσταση που τα δυσκολεύει, συχνά παλινδρομούν στη συμπεριφορά τους σε προηγούμενα στάδια ανάπτυξης προκειμένου να πάρουν φροντίδα. Ο ερχομός ενός νέου παιδιού στην οικογένεια είναι μια συνθήκη που, πέρα από χαρά, φέρνει και πολύ άγχος σε όλη την οικογένεια.

Στη δική σας περίπτωση, η κατάσταση είναι ακόμη πιο σύμπλοκη καθώς ο γιος του συζύγου σας έχει πολλά θέματα να επεξεργαστεί. Πρόκειται για τον ερχομό ενός παιδιού και τη σχέση που θα έχει μαζί του, τη διαθεσιμότητα του πατέρα του, τη νέα οικογένεια, το φόβο εγκατάλειψης που ενδεχομένως βιώνει και πολλά άλλα. Τα ερωτήματα αυτά είναι υγιές να προκύψουν καθώς καλείστε να προχωρήσετε με τα νέα δεδομένα. Ο γιoς του συζύγου σας, ζητά να επιβεβαιώσει ότι θα έχει πατέρα που θα νοιάζεται και για τον δικό του φόβο, θα του δίνει χρόνο και θα τον φροντίζει. Με το να τον ζητά στον ύπνο προσπαθεί να επιβεβαιώσει – εξασφαλίσει τη συνέχεια της σχέσης τους.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας. Ωστόσο, είναι όμορφο εκ μέρους του συζύγου σας που δίνει χώρο στον γιo του να ακουστεί. Έχετε να τον χαρείτε για την ευθύνη που αναλαμβάνει σαν πατέρας, μιας και σύντομα θα φροντίζει με την ίδια τρυφερότητα το μωρό σας. Δεν είναι ο στόχος να κοιμάται με τον γιo του. Στόχος είναι να φροντίζετε τα παιδιά σας και να καμαρώνετε ο ένας τον άλλο ώστε να επιθυμείτε να κοιμάστε μαζί.

Με το καλό!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v