3 απλές καθημερινές συνήθειες που θα σας φέρουν πιο κοντά με το σύντροφό σας

3 απλές καθημερινές συνήθειες που θα σας φέρουν πιο κοντά με το σύντροφό σας

Πολλοί πιστεύουν ότι για να παραμείνει αναμμένη η σπίθα σε μια σχέση, χρειάζεται υπερ-προσπάθεια από το ζευγάρι, όμως, η αλήθεια διαφέρει. Δεν χρειάζεται να σπάτε το κεφάλι σας για να κάνετε δώρα- εκπλήξεις στον σύντροφο σας ή να πηγαίνετε συχνά ρομαντικά ταξίδια ή ραντεβού για να μείνετε οι δυο σας. Κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες μπορεί να αποδειχθούν πολύ πιο σημαντικές για τη σχέση σας από κάποιες ευπρόσδεκτες μεν, επιτηδευμένες δε χειρονομίες που όμως δεν είναι εύκολα πραγματοποιήσιμες.

Αυτό που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι ο χρόνος είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορείτε να αφιερώνετε καθημερινά στο άλλο σας μισό.

Τρώτε μαζί  πρωινό

Πριν πείτε το οτιδήποτε, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να βιάζεσαι να ετοιμαστείς το πρωί για την δουλειά. Παράλληλα, να πρέπει να ετοιμάσεις τα παιδιά για το σχολείο και να τρως χαλαρή πρωινό με τον άντρα σου. Με λίγη προσπάθεια, όμως, μπορείς να βρείτε 5-10 λεπτά από τον χρόνο σας. Τις καθημερινές που τα πράγματα είναι… δύσκολα, μπορείτε να καθιερώσετε έστω μια πεντάλεπτη ρουτίνα πρωινού. Ετοιμάστε τα τοστ σας και πιείτε μαζί καφέ για να ξεκινήσει καλά η μέρα. Τις μέρες που έχετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε ένα ξεχωριστό πρωινό. Επειδή κανείς δεν θα έλεγε «όχι» σε αφράτα pancakes, ακολουθήστε την εξής συνταγή: σε ένα μπολ αναμίξτε, ½ φλιτζάνι αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και  ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Στη συνέχεια, αφήστε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέστε ½ φλιτζάνι γάλα, μισό αυγό χτυπημένο και 1 κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Έπειτα, λαδώστε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και για κάθε τηγανίτα ρίξτε περίπου ¼ φλιτζανιού στο σκεύος. Αφού ροδίσει από τη μία πλευρά, την γυρίζετε από την άλλη και μετά απολαμβάνετε. Για να το κάνετε πιο ρομαντικό, μπορείτε να τις φτιάξετε σε σχήμα καρδιάς, όπως αυτό της φωτογραφίας: 

*Φωτογραφία: glutenfreefix.com

Βρείτε μισή ώρα το απόγευμα και μιλήστε για τη μέρα σας

Μπορεί για κάποιους να ακούγεται αυτονόητο όμως δεν είναι- τουλάχιστον όχι για όλα τα ζευγάρια. Όταν η μέρα σου είναι γεμάτη υποχρεώσεις, το μόνο που θες είναι να γυρίσεις σπίτι, να τελειώσεις γρήγορα με τις δουλειές που σε περιμένουν εκεί και μετά να ξεκουραστείς. Ωστόσο, μπορείτε να αφιερώσετε μισή ώρα στον σύντροφό σας.  Πείτε τα νέα σας, ρωτήστε τον πώς πέρασε τη μέρα του, μιλήστε για τα παιδιά και μοιραστείτε μαζί του κάτι που σας προβληματίζει- μην χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να διαφωνήσετε ή να μαλώσετε, αλλά για να επικοινωνήσετε ουσιαστικά. Η ποιοτική επικοινωνία, εξάλλου, είναι ένας παράγοντας που κάνει μια σχέση να κρατήσει. 

Τελειώστε την ημέρα αγκαλιά βλέποντας μαζί μια ταινία ή σειρά 

*Φωτογραφία: technewsandtrends.com

Αφού έχετε τελειώσει όλες σας τις δουλειές και έχετε βάλει τα παιδιά για ύπνο, ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε κι εσείς. Όσο δύσκολο κι αν είναι, μην πάτε κατευθείαν για ύπνο. Αντίθετα, προσπαθήστε να αντέξετε λίγο ακόμα για να κλείσετε τη μέρα σας με τον πιο όμορφο τρόπο: αγκαλιά με τον σύντροφό σας στον καναπέ, βλέποντας ταινίες ή σειρές που θα αρέσουν και στους δυο- μην επιβάλλετε μόνο το δικό σας γούστο! Ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο να πάτε σινεμά, θα έχετε την ευκαιρία να τις δείτε από το σπίτι σας στην τηλεοπτική τους πρεμιέρα. Αν καθιερώσετε για παράδειγμα την Παρασκευή ως την ημέρα που βλέπετε οι δυο σας ταινίες, μπορείτε ν’ αρχίσετε με το Suburbicon, που ήταν υποψήφια για Όσκαρ και κέρδισε 3 βραβεία στο φεστιβάλ Βενετίας - σας εγγυόμαστε ότι θα σας καθηλώσει! Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από τη δολοφονία μιας μητέρας σε ένα ήσυχο μέρος της Αμερικής. Αν πάλι είστε φαν τω σειρών, μια σειρά με περιπέτεια και μυστήριο όπως το Blindspot θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Πρωταγωνίστρια είναι μια γυναίκα που έχει ξεχάσει ποια είναι, κάποιος την έχει κλείσει σε ένα σακ βουαγιάζ και όταν βγαίνει, βλέπει ότι το σώμα της έχει καλυφθεί με τατουάζ. Αν ψάχνατε κάτι κοινό να κάνετε μαζί πριν κοιμηθείτε, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσετε (ακόμα) μία κουραστική μέρα...

v