Τι δείχνει αν ο σύντροφός σας είναι «κολλημένος» με το κινητό του

Τι δείχνει αν ο σύντροφός σας είναι «κολλημένος» με το κινητό του

Τα κινητά έχουν γίνει απαραίτητα, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να βλάπτουν σοβαρά τις σχέσεις. Το έχουμε διαπιστώσει και από προσωπική εμπειρία αλλά και από ερωτήσεις αναγνωστριών που δεν ξέρουν πώς να χειριστούν την εξάρτηση του συντρόφου τους από τα smart phones. Τι μπορεί να δείχνει αυτός ο εθισμός; Είναι αθώος ή μπορεί να σημαίνει κάτι παραπάνω; Η απάντηση διαφέρει ανά περίπτωση και φυσικά ανά σχέση.

Είναι ο τρόπος του να ξεφεύγει από την καθημερινότητα

Τα κινητά σε πολλές περιπτώσεις έχουν αντικαταστήσει τα βιβλία, την τηλεόραση, το σινεμά και άλλους τρόπους διασκέδασης. Για πολλούς ανθρώπους, με το που φεύγουν από τη δουλειά, ο μόνος τρόπος να χαλαρώσουν και να νιώσουν ότι αφήνουν πίσω τους μια κουραστική μέρα είναι να χαζεύουν με τις ώρες στο κινητό. Και τους καταλαβαίνουμε γιατί πολύ απλά, όταν χαζεύεις στο κινητό, δεν χρειάζεται να σκεφτείς ή να προβληματιστείς για τίποτα. Ταυτόχρονα, όμως,  αναγνωρίζουμε πόσο ενοχλητικό είναι να κάνεις μια ερώτηση στον άντρα σου ή να του ζητάς να προσέχει για λίγο τα παιδιά κι εκείνος να μην σου απαντάει καν γιατί ξεκοκκαλίζει την αρχική του σελίδα στο Facebook. Αν το κάναμε κι εμείς, πώς θα ήταν;

Online απιστία: Μιλάει με άλλες γυναίκες

*Φωτογραφία: sohati.com

Μπορεί εμείς να έχουμε μείνει στο Facebook και το Instagram, όμως πλέον υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές και sites στα οποία κάποιος μπορεί να «ψαχτεί», δηλαδή να μιλήσει με άτομα του αντίθετου φύλου με όχι και τόσο αθώες διαθέσεις. Διευκρινίζουμε εδώ ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο σύντροφός σου σε απατάει πρακτικά, αλλά ότι αλληλλεπιδρά με άλλες γυναίκες που του έχουν… κινήσει το ενδιαφέρον. Είτε για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του είτε γιατί θέλει απλώς να χαζεύει άλλες γυναίκες, η αλήθεια είναι πως στις περισσότερες από εμάς, κακοφαίνεται.

Κρύβει μια κανονική απιστία

Σε αυτή την περίπτωση, η εξάρτηση στο κινητό συνοδεύεται από συχνά τηλεφωνήματα, στα οποία ο καλός σας απαντάει συνωμοτικά, από μηνύματα  που φροντίζει να κρύβει για να μην δείτε και γενικά από μία ενοχική συμπεριφορά. Αν έχετε εντοπίσει κι άλλες αλλαγές στην καθημερινότητά του, όπως το να λείπει αρκετά συχνά από το σπίτι χωρίς να σας λέει πού πηγαίνει, να αργεί κάθε βράδυ να επιστρέφει από τη δουλειά και να μην δείχνει ενδιαφέρον για το σεξ, μάλλον θα χρειαστεί να κάνετε μια πιο σοβαρή κουβέντα μαζί του.

Έχει βαρεθεί τη σχέση σας

Μπορεί να μην το εκφράζει, όμως σε αρκετές περιπτώσεις, η εξάρτηση από το κινητό μπορεί να κρύβει κάτι άλλο: ότι ο σύντροφός σας έχει βαρεθεί τη σχέση σας. Δεν σημαίνει ότι σας απατάει (στην πραγματική ή στην διαδικτυακή ζωή), αλλά ότι πλέον δεν βρίσκει κάποιο ενδιαφέρον. Τι μπορείτε να κάνετε σ’ αυτήν την περίπτωση; Να βγείτε έξω για φαγητό, για σινεμά ή να κάνετε οτιδήποτε θα του αποσπάσει την προσοχή από την οθόνη του κινητού.

Είναι εθισμένος

*Φωτογραφία: simg.kapook.com

Ο εθισμένος στο κινητό και κατ’ επέκταση στο ίντερνετ είναι κάτι που δέκα χρόνια πριν δεν θα πιστεύαμε αν το ακούγαμε. Πλέον, όμως είναι μια πραγματικότητα και έχει αποδειχθεί πως μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης, άγχος, και – σε ακραίες περιπτώσεις- ακόμα και σε κατάθλιψη. Αν πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας εκδηλώνει σημάδια εθισμού στο κινητό του, καλό θα είναι πρώτα να συζητήσετε μαζί του και μετά να ζητήσετε τη γνώμη ενός ειδικού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v