Ο 3χρονος γιος μου βγάζει πολύ θυμό και άρνηση συνεχώς. Τι μπορώ να κάνω;

Ο 3χρονος γιος μου βγάζει πολύ θυμό και άρνηση συνεχώς. Τι μπορώ να κάνω;
Ερώτηση:
Ο γιος μου είναι 3 χρονών και βγάζει πολύ θυμό και άρνηση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι μπορώ να κάνω;
Απάντηση:

*Φωτογραφία: img-s-msn-com.akamaized.net

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η νηπιακή ζωή των παιδιών είναι μια φάση απότομων και συνεχών αλλαγών. Οι αλλαγές αυτές κατά την ανάπτυξη, δημιουργούν και πολλά έντονα συναισθήματα, που τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν επειδή δεν τα γνωρίζουν και άρα δεν τα καταλαβαίνουν.

Έτσι, λοιπόν, οι γονείς αναλαμβάνουν το ρόλο να δείχνουν στα παιδιά τους καθημερινά τρόπους κατανόησης του κόσμου. Αυτή είναι η υπέροχη διαδικασία μεγαλώματος ενός παιδιού!

Οι λόγοι που δημιουργούνται τα συναισθήματα είναι πολλοί και κάθε φορά πιθανά διαφορετικοί. Δεn θα ήταν βοηθητικό για εσάς να κάνουμε υποθέσεις. Μπορείτε, ωστόσο, μέσω της παρατήρησης, να συνδέσετε κάποιες συνθήκες με τη συμπεριφορά του, ώστε να αντιληφθείτε τι τον δυσκολεύει. Τρυφερά και με αγάπη, φροντίζετε σε κάθε αφορμή να του δείξετε έναν άλλο, περισσότερο λειτουργικό τρόπο να εκφράζει τα συναισθήματά του, ώστε να μπορείτε να τον καταλάβετε.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v