Τι μαρτυρούν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις για την προσωπικότητά μας

Τι μαρτυρούν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις για την προσωπικότητά μας

Μπορεί να μην το παραδεχόμαστε ανοιχτά, όμως, όλες έχουμε ερωτικές φαντασιώσεις και μάλιστα κάποιες μπορούν να κάνουν και τον πιο σεξουαλικά-φιλελεύθερο άνθρωπο να... κοκκινίσει!Οι παιχνιδιάρικες σκέψεις και τα ερωτικά οράματα είναι φυσιολογικό κομμάτι της σεξουαλικής μας ζωής. Είναι το «σιγουράκι» που θα μας απογειώσει εγκεφαλικά και κατόπιν, σωματικά. Ωστόσο, αυτό ίσως που δεν γνωρίζατε είναι ότι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητά μας.

Ψυχολόγοι του Harvard σε μια έρευνα που διεξήγαγαν, εξέτασαν πάνω από 4000 άτομα μεταξύ 18-87 ετών και διαπίστωσε ότι οι ερωτικές φαντασιώσεις συνδέονται άμεσα με συγκεκριμένα στοιχεία του χαρακτήρα. Κατέληξε, λοιπόν, σε αυτούς τους 5 τύπους.

Συνειδησιακός τύπος

Aυτό σημαίνει ότι σας αρέσει να επικεντρώνεστε στις λεπτομέρειες και να συμμορφώνεστε με τους κανόνες γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο λειτουργείτε άνετα. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχετε φαντασία, οι φαντασιώσεις σας είναι γερά οριοθετημένες σε συνηθισμένες έως και καθημερινές καταστάσεις. Aυτό μπορεί να περιλαμβάνει από σεξ με έναν άγνωστο μέχρι και σεξ με το ταίρι σας σε κάποιον δημόσιο χώρο. Δεν είστε των άκρων και οι κακεντρεχείς, ίσως να χαρακτήριζαν τα «θέλω» σας βαρετά έως και τετριμμένα, δίχως όμως να γνωρίζουν πώς οι λεπτομέρειες με τις οποίες διανθίζετε τις φαντασιώσεις σας είναι άκρως καυτές. Γι’ αυτό μην πτοείστε, συνεχίστε έτσι.

Εξωστρεφής τύπος

Κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σας είναι η διαχυτικότητα και η κοινωνικότητα που σας διακατέχει. Σας αρέσει να γνωρίζετε πολλά είδη ανθρώπων και να προσπαθείτε να ανακαλύψετε την πιο κρυφή πτυχή του χαρακτήρα τους. Μπορεί να δηλώνετε μονογαμική, όμως η πολυγαμία σας δεν σας αφήνει αδιάφορη. Οι φαντασιώσεις σας περιλαμβάνουν ομαδικά όργια, απιστία ή το κλασικό… τρίο. Η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση έχουν πρωταρχικό ρόλο στη ζωή σας, γι’ αυτό και δεν μπαίνετε σε καλούπια.

«Ανοιχτός» σε κάθε εμπειρία τύπος

Αυτός ο τύπος προσωπικότητας χαρακτηρίζεται από υψηλή πνευματικότητα και μια ιδιαίτερα ενεργή φαντασία. Φαινομενικά μπορεί να παρουσιάζεστε ως ήρεμος και προσγειωμένος άνθρωπος, όμως, είστε το λεγόμενο «σιγανό» ποταμάκι. Η περιέργεια σας καθοδηγεί και έχετε πολλές σεξουαλικές ανησυχίες. Οι φαντασιώσεις σας δεν οριοθετούνται σε κανένα πλαίσιο, καθώς σας αρέσουν οι προκλήσεις και οι νέες εμπειρίες. Ανάλογα τη διάθεση, οι σκέψεις σας οργιάζουν δοκιμάζοντας ομοφυλοφιλικά «παιχνίδια», σαδομαζοχιστικές περιπέτειες, όργια και πιο παράξενες και ανομολόγητες φαντασιώσεις. Όσες από εσάς ανήκετε στην συγκεκριμένη κατηγορία, αφού πρώτα γελάσατε με την ψυχή σας με την ταινία «50 shades of grey» κατόπιν, ξεκινήσατε να «διορθώνετε»  ψυχαναγκαστικά τις χλιαρές σκηνές του κυρίου Γκρέι με την Νατασούλα.

Συγκαταβατικός τύπος

Ακόμη και στα πιο κρυφά σημεία του μυαλού σας παραμένετε αυστηρά μονογαμική και η απιστία και τα θέματα ταμπού δεν έχουν θέση στο υποσυνείδητό σας. Στη ζωή αγαπάτε τη φροντίδα και την ευγένεια και είστε από τους ανθρώπους που θέλετε να εξυπηρετείτε και να δίνετε χαρά σε όλους. Το ίδιο συμβαίνει και στις φαντασιώσεις σας που θυμίζουν ταινία εποχής με βικτωριανό background και την αληθινή αγάπη και το πάθος να κρύβεται στα δωμάτια του υπηρετικού προσωπικού.

Νευρωτικός τύπος

Σε αυτόν τον τύπο προσωπικότητας έχουμε έντονη συναισθηματική αστάθεια κι αδυναμία αντιμετώπισης γεγονότων στρες. Οι αντιδράσεις σας είναι απρόβλεπτες και δεν είναι λίγοι αυτοί που σας έχουν χαρακτηρίσει κυκλοθυμική. Σεξουαλικά ξέρετε τι ζητάτε και αυτό είναι το τρίπτυχο πάθος-έρωτας-ρομαντισμός. Σας τρομάζει η δοκιμή νέων πραγμάτων γιατί σας προκαλεί αβεβαιότητα γι’ αυτό και προτιμάτε εμπειρίες που να σας δίνουν τον έλεγχο. Οι  φαντασιώσεις BDSM είναι σχεδόν ανύπαρκτες από το σεξουαλικό μενού, εκτός από κάτι στιγμές που νιώθετε τρομερή αυτοπεποίθησή και υπερδιέγερση των αισθήσεων. Τότε κάνετε και μερικές εξαιρέσεις και ονειρεύεστε κυριαρχικά παιχνίδια.

Όποιος τύπος, όμως, αντιστοιχεί σε στοιχεία του χαρακτήρα σας ένα είναι σίγουρο: οι φαντασιώσεις σας λειτουργούν σαν αφροδισιακό και απολαμβάνετε το σεξ, όπως εσείς ξέρετε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v