6 λάθη που κάνετε στο μακιγιάζ και φαίνεστε κουρασμένη

6 λάθη που κάνετε στο μακιγιάζ και φαίνεστε κουρασμένη

Εσάς σας έχει τύχει να σας ρωτήσουν γιατί φαίνεστε τόσο κουρασμένη –κοινώς φαίνεστε χάλια- ενώ δεν είστε; Αν σας έχει συμβεί, τότε ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τι κάνετε λάθος. Πέρα από τη διάθεση, το μακιγιάζ παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας. Δείτε ποια είναι τα συνηθισμένα λάθη, διορθώστε τα και υποσχόμαστε ότι δεν θα ξανακούσετε τη φράση «Ξενύχτισες; Φαίνεσαι πτώμα!».

Εφαρμόζετε το make up χωρίς να έχετε ενυδατώσει την επιδερμίδα σας

Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να εφαρμόζουν το makeup σε εντελώς ξηρό δέρμα, με αποτέλεσμα το δέρμα τους όχι μόνο να φαίνεται κουρασμένο, αλλά και…γερασμένο. Αυτό που χρειάζεται η επιδερμίδα σας είναι ενυδάτωση! Εφαρμόστε μία πλούσια ενυδατική κρέμα και αφήστε τη να απορροφηθεί. Στη συνέχεια, απλώστε ομοιόμορφα το make up με απαλές κινήσεις. Για καλύτερο αποτέλεσμα, προτιμήστε αντηλιακές κρέμες με χρώμα ή τις λεγόμενες B.B.

Extra tip

Επενδύστε σε μια τονωτική λοσιόν, την οποία θα έχετε πάντα μέσα στην τσάντα σας για να ενυδατώνετε το πρόσωπό σας, όταν το νιώθετε ξηρό.

Εφαρμόζετε το make up στο πρόσωπο, ξεχνώντας τον λαιμό

Προφανώς και δεν εννοούμε να εφαρμόσετε μεγάλη ποσότητα make-up τον λαιμό σας με! Με το να μην απλώνετε όμως ομοιόμορφα το μακιγιάζ, η διαφορά μπορεί να είναι άκρως αντιαισθητική. Για να μην φαίνεστε, λοιπόν, σαν πίνακας του Πικάσο, με ένα πινέλο απλώστε πούδρα στον λαιμό σας, του ίδιου χρώματος με το make up.

Χρησιμοποιείτε κραγιόν σε ξηρά χείλη

Oι περισσότεροι, αν όχι όλοι μακιγιέρ συστήνουν στις γυναίκες να χρησιμοποιούν lip-gloss, αντί για κραγιόν. Αλλά ποια γυναίκα μπορεί να αντισταθεί στο ματ κραγιόν; Παρόλα αυτά, η χρήση του σε μη ενυδατωμένα χείλη, δίνει ένα επιεικώς κουρασμένο αποτέλεσμα. Επιπλέον, χωρίς να το θέλουμε τονίζουμε και τις ρυτίδες γύρω απ’ το στόμα. Για να αποφύγετε, λοιπόν, να μοιάζετε σαν κουρασμένος ανθρακωρύχος ενυδατώστε τα χείλη σας πριν την εφαρμογή του κραγιόν. Μπορείτε να βάλετε λιποζάν ή ακόμα καλύτερα primer για τα χείλη που έχει την ιδιότητα και να απολεπίζει, αλλά και να ενυδατώνει.

Extra tip

Αν θέλετε τα χείλη σας να φαίνονται νεανικά, δοκιμάστε να τους κάνετε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα, φτιάνοντας με φυσικά υλικά το δικό σας scrub. Μια δοκιμασμένη συνταγή είναι το scrub με καφέ και μέλι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κουταλιά της σούπας κόκκους καφέ και μία μέλι. Ανακατέψτε στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, απλώστε στα χείλη σας, κάνοντας μασάζ για περίπου 1 λεπτό. Μόλις τελειώσετε, αφήστε να περάσει άλλο 1 λεπτό και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Βάζετε πολύ concealer…σε λάθος απόχρωση

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε concealer είναι ότι επιλέγουμε είτε πολύ ανοιχτές, είτε πολύ σκούρες αποχρώσεις, με αποτέλεσμα τα μάτια μας να φαίνονται κουρασμένα. Η δοκιμή αποχρώσεων μακιγιάζ δεν πρέπει να γίνεται στα χέρια, γιατί έχουν περισσότερη ερυθρότητα, απ’ ότι το πρόσωπο. Για να είστε σίγουρες ότι πήρατε το σωστό χρώμα, δοκιμάστε την απόχρωση στην άκρη του σαγονιού.Τέλος, μην χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα. Απλώστε το προϊόν ταμποναριστά  μόνο στις εσωτερικές γωνίες κάτω από τα μάτια, εκεί που οι σκιές είναι περισσότερο έντονες.

Extra tip

Τα φωτεινά μάτια είναι το κλειδί για να φαινόμαστε ξεκούραστες. Αφού βάλετε concealer, προσθέστε με ένα πινέλο στην εσωτερική γωνιά των ματιών μικρή ποσότητα λευκής σκιάς. Έτσι το βλέμμα σας θα είναι φρέσκο και λαμπερό.

Ξεχνάτε το ρουζ

Για να έχετε ζωηρή όψη, μην ξεχνάτε να βάλετε ρουζ σε ροζ απόχρωση στα ζυγωματικά σας. Για να εφαρμόσετε σωστά το ρουζ μπορείτε να χαμογελάσετε και να περάσετε το πινέλο στα μήλα του προσώπου. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα δείχνετε φρέσκια αλλά θα δώσετε και την ψευδαίσθηση ότι τα μάγουλά σας είναι ελαφρώς «σηκωμένα».

Κάνετε το contouring λάθος

Από τότε που η Kim Kardashian ξεκίνησε τη μόδα του contouring (τεχνική φωτοσκιάσεων), πολλές γυναίκες ακολουθούν αυτή την μέθοδο, προκειμένου να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ωστόσο, πολλές δεν τα καταφέρνουν στη συγκεκριμένη τεχνική. Γι' αυτό αν δεν είστε σίγουρες ότι θα τα καταφέρετε, μην το κάνετε, αλλιώς θα φαίνεστε κουρασμένη.

Extra Tip

Αυτό το άκρως κατατοπιστικό βίντεο θα σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές φωτοσκιάσεις βήμα-βήμα.

 

Το μακιγιάζ είναι μία διαδικασία στην οποία ένα μικρό λάθος μπορεί να φέρει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα από εκείνο στο οποίο στοχεύσαμε. Ακολουθώντας, όμως, αυτές τις συμβουλές σας εγγυόμαστε ότι θα φαίνεστε λαμπερή και ξεκούραστη.

v